Kørsel med børn

Der kan opstå situationer, hvor der er behov for at køre med børnene på lejren eller i klubben. Det kan fx være på en udflugt eller hvis de er kommet til skade. Grundlæggende skal der indhentes skriftlig tilladelse. Dog er det selvfølgelig okay at køre tilskadekommende børn til læge/sygehus, hvis det er nødvendigt. Det forventes dog, at I i disse situationer kontakter forældrene og snakker om situationen.
 

Overordnet

  • Når du kører med børn i bilen er det vigtigt, at I tænker jer om ift. samværsreglerne. Prøv bl.a. så vidt som muligt at undgå at én leder er alene med ét barn i bilen.
  • Børn under 135 cm skal anvende godkendt sikkerhedsudstyr (fx barnestol, selepude), der passer til højde og vægt.
  • Der må ikke være flere personer i bilen, end der er seler til.

Sådan indhenter I tilladelse

  • Brug dokumentet (print ud til forældrene).
  • I kan bruge tilmeldingsmodulet på dfskreds.dk eller på jeres egen side/tilmelding.
  • Endelig kan I indhente tilladelse pr. mail eller sms. Brug formuleringen nedenfor.

Skriftlig tilladelse

I kan bruge formularen her på siden, men I kan faktisk også godt indhente tilladelserne pr. mail eller sms. Det er også en skriftlig tilladelse, som I efterfølgende kan dokumentere. Det kan I gøre ved at sende følgende formulering til forældre/værger, der så skriver fulde navn og adresse som underskrift:

 

Kørsel
Jeg giver hermed tilladelse til, at [skriv klubbens/lejrens/kredsens navn] må køre mit barn/mine børn til og fra aktiviteter.

Mit fulde navn og adresse
[Forældre/værge: udfyld her]

Mit barns/Mine børns fulde navn og adresse
[forældre/værge: udfyld her]