Godly Play - plads til fortælling og eftertanke

Godly Play ønsker at åbne Bibelen op for mennesker, så de selv træder ind i fortællingerne og gøre deres egne refleksioner. Godly Play henvender sig primært til børn, men det har vist sig, at voksne også kan være med. Tag med på et kursus, som vil forvandle din måde at formidle bibelhistorier på.

Se Godly Play i praksis på videoen om Den store familie

 

Kursister får adgang til VIP-fortællinger og video

Efter du har været på kursus i Godly Play, så får du adgang til den officielle VIP-afdeling med en lang række fortællinger, du frit kan downloade under MIN SIDE. Nu har du nemlig lært en formidlingsmetode, men det er rart at få nye fortællinger, hvor det er detaljeret beskrevet, hvilke ord, remedier og bevægelser, du kan bruge. Vi ligger løbende nye fortællinger ud - gratis for tidligere kursister. Vi arbejder også på at optage alle fortællingerne på video. En del er allerede lavet og ligger under det login, du får på kurset.

 

En unik religionspædagogisk metode

Godly Play er en enestående måde at fortælle bibelhistorie på, hvor der på en enkel og opmærksomhedsskabende måde gives rum for både fortællingen og for tilhørerens egen reaktion og eftertanke. Den kreative og anerkendende tilgang til kristen formidling er i højsædet, da tilhøreren ikke blot er modtager, men også deltager i den samtale, som Godly Play skaber rum for.

Godly Play inviterer tilhøreren til respektfuldt at træde ind i historien, hvor der skabes forbindelse til personlige erfaringer. Godly Play tager den legende tilgang til livet og undervisningen alvorligt, så det samtidig både er kreativt og sjovt, vigtigt og alvorligt.

Oline Bøndergaard Kobbersmed, kirke- og diakonimedarbejder i Sct. Michaelis Kirke, Fredericia, kalder Godly Play "et økumenisk, børnevenligt hjertesprog [...] alle aldersgrupper kan have stor glæde af at opleve denne formidlingsform". Læs hendes refleksioner på kirkeforalle.dk

Kommende kurser

12. - 15. november 2024

Kurset på FUV i Løgumkloster henvender sig både til den garvede formidler og den som gerne vil i gang.

På det intensive kursus får du enkle og brugbare redskaber til formidlingen over for både børn og voksne.

Klik her for pris og tilmelding

30. januar - 1. februar (2025)

Kurset på Emmaus, Galleri & Kursuscenter, i Haslev, henvender sig både til den garvede formidler og den som gerne vil i gang.

På det intensive kursus får du enkle og brugbare redskaber til formidlingen over for både børn og voksne.

Klik her for pris og tilmelding

2.-4. oktober 2025

Kurset på Diakonhøjskolen i Århus henvender sig både til den garvede formidler og den som gerne vil i gang.

På det intensive kursus får du enkle og brugbare redskaber til formidlingen over for både børn og voksne.

Klik her for pris og tilmelding

Vi anbefaler Godly Play kurserne

Anne-Dorthe

Jeg har på mange hold minikonfirmander anvendt forløb baseret på Godly Play. Både jeg selv, præsterne og minikonfirmanderne er ret begejstrede!

Anne-Dorthe Moesgaard-Christensen, kirke- og kulturmedarbejder ved Randbøl, Nørup, Ødsted og Jerlev Kirker.

Brian

Godly Play er det bedste værktøj, jeg endnu har haft i brug med konfirmander i mange år, jeg har været præst. Jeg har brugt det lige fra 4-årige børn til plejehjemsgudstjeneste.

Brian Krüger Iversen, tidligere sognepræst i Gjellerup Kirke, nu provst over Herning Søndre Provsti.

Mette

Hvis der fandtes et job, hvor man skulle lave Godly Play hele tiden, så ville jeg gerne have det! Det er teater, indlevelse, fascination og undren - uden det bliver gøgleri. Det kan jeg godt lide!

Mette Kristensen, frivillig i børneklub.

Maria

Godly Play er et godt og meget inspirerende kursus. Jeg fik meget brugbart med hjem. Måden at forkynde på for børn og voksne skaber et rum, hvor ro og refleksioner over bibelfortællingerne får plads. De velkendte bibelske fortællinger åbner sig på helt nye måder.

Maria Brink Hesel, sognepræst i Bjæverskov.

Johnny

Godly Play kurset gav mig enkle redskaber til at fortælle bibelhistorie, så børnene gribes af historien og lever sig ind i den. Godly Play inviterer børnene til refleksion på en måde, som jeg ikke har set andre steder.

Johnny Tidemand, præst i Vendsyssel frimenighed.

KONFIRMANDCENTER.DK

Læs, hvad Konfirmandcenter fortæller - med fire videoer - om Godly Play.