TAK FORDI DU ER MED!

Materialer, konsulenter og kurser skal gøre det lettere at være frivillig i DFS - og så gi'r det at være leder bare mange gode oplevelser!

Materialer
Rundt om i landet er der DFS-konsulenter, der er ansat til bl.a. at tage på klubbesøg og sparre med de frivillige ledere. Nogle af de ansatte bruger en del af deres tid på at udvikle og gennemarbejde materialer, der skal gøre det let at være leder. Materialer som Børnefrø og Juniorfrø inspirerer til, at lederne over tre års klubmøder kommer rundt i hele Bibelen og samtidig følger kirkeårets højtider. Bøgerne er temabaserede, hvorimod det nye Kirkefrø følger kirkeårets tekstrækker og derfor er målrettet kirker. Alle tre serier tager udgangspunkt i, at det skal være enkelt at gå til og let kan skaleres efter klubbens sammensætning.

Konsulenter
En af DFS-konsulenterne er Randi Taulborg, der ofte kommer ud på lejr og i klubber, kirker og missionshuse med sin erfaring, tips og idéer.

- Jeg møder masser af frivillige ledere, der gør et kæmpe stykke arbejde. Noget af det, jeg kan bidrage med, er at servere færdige produkter og koncepter for dem. Det kan de tage videre og bruge fremadrettet. Det kan være en bibeltime, der bliver gjort på en anden måde; eller de kan sidde med abstrakte idéer, hvor jeg kan hjælpe med at gøre det konkret, fx ved at vejlede og vise Tales of Glory, På tur igennem Bibelen, legekasse.dk eller Børnefrø i praksis.

Nogle konsulenter har specifikke områder som en del af deres arbejdsområde. Fx kan en Gospel-kids-konsulent hjælpe med at starte et børnekor op og en Evigglad-konsulent kan bl.a. hjælpe med opstart af børneklub i et nyt område. Både konsulenter og fritidskonsulenter har forskellige kompetencer, som de ønsker at give videre til de mange lærevillige frivillige.

Kurser
Udover at konsulenter bl.a. kan holde kortere kurser med udgangspunkt i, hvad den enkelte klub eller kreds har brug for, så er der også arrangementer som Inspirationskonferencen, der kombinerer inspiration til arbejdet og fællesskab med ligesindede. Unglederkurser, Messy Church Inspirationsdage og Godly Play-kurser er andre tilbud, som mange benytter sig af.


Gå et skridt videre som frivillig ...

Vidste du, at du kan blive fritidsansat eller få en frivillighedsaftale?