LEGESTUE

En dag i legestue er en dejlig oplevelse for de allermindste

Mange steder er det frivillige ledere og forældrerepræsentanter, der i fællesskab holder legestue. Forældrene er nemlig meget vigtige voksne i legestuen! Børnene kan være fra blot få måneder og helt op til måske 5 år - oftest ca. 0-3 år.

Mange steder vil den ene gang ligne den anden - da børnene i den alder nyder rutinen og gentagelsen - men nogle steder bliver der lagt et par udflugtsdage ind.

Det kan være, legestuen får besøg af en DFS-konsulent eller den lokale præst, ser dukketeater - eller det kan være et besøg hos et af børnene eller en af lederne.

Oftest begynder legestue med stille og rolig ankomst og tjek ind. Det er vigtigt at bruge god tid til at komme i gang, for der kan så let være en fyldt ble eller andet, der forsinker. På den måde kommer ingen for sent!

Herefter finder vi sammen i en rundkreds på gulvet og byder hinanden velkommen, fx med en navnesang. Børnene rasler måske med en lille rangle. Sang, sanglege og bevægelseslege fylder i det hele taget meget, for det elsker de fleste små poder - ikke mindst, hvis der er sjove fagter og lyde til, og de voksne måske fjoller lidt med!

Så vil der også være en lille fortælling fra Bibelen og en helt enkel bøn og fadervor og ofte lidt leg med de Duplo-figurer, biler og lignende, der måske har været brugt til bibelfortællingen.

Selvom børnene i legestue er små, kan de udmærket være med i det, der sker. De følger alle bevægelser med øjne, næse og mund. I legestue ønsker vi at hjælpe forældre og deres børn ved at fortælle om kristendommen, om hvad det vil sige at høre Gud og en kirke til.

Når børnene bliver lidt ældre, kan de fx tegne streger eller farvelægge et billede. Andre gange laver vi i fællesskab små kreative ting.

Det er vigtigt, at både børn og voksne får positive oplevelser, har det rart og sjovt med hinanden i trygge rammer, hvor vi pirrer barnets nysgerrighed, træner motorikken og stimulerer fantasien.

Vil du med?
Find en legestue tæt på dig på danmarkskortet.

 

Download lille idéhæfte til legstuen