1. december tiltræder Lisa Hauge Noldegaard og Kim Jakob Kristiansen som DFS-konsulenter.
33-årige Lisa er idrætslærer med speciale i friluftsliv og professionsbachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K). Hun er gift med sognepræst Jonatan Hauge Noldegaard. De har Luca på 2 år og Noa på snart 1 år.
P.t. har Lisa barsel. Hun kom fra et vikariat som tværkulturel medarbejder i Apostelkirken på Vesterbro. Her arbejdede hun som brobygger mellem etnisk danske og en stor farsitalende gruppe i menigheden.
- Det bliver superspændende at komme i gang, fortæller Lisa, der glæder sig til at udruste andre til at fortælle om evangeliet til børn. Det er fedt, at stillingen er så alsidig. Det er en god blanding af det teoretiske og det rent praktiske ved fx at hjælpe med at få en lejr afviklet.
Lisa får ansvar for DFS i Hovedstaden, hvor hun bor, og på Nordsjælland. Kim får ansvar for Sjælland og Øerne.
- Jeg er så glad over, at der er to, der har taget kaldet på sig, udtaler landsleder Jonathan Kiel Thormann. Vi har i Lisa og Kim to rigtig stærke kort på hånden, som på hver sin måde er gode til at netværke og finde løsninger, så arbejdet i området bliver løftet. Det bliver så godt.
Vil bruge netværk til at starte klubber op
Kim Jakob Kristiansen er 30 år og kommer fra et arbejde som visitator i en koncern med tre bosteder for børn, unge og voksne på Vestsjælland. Han har tidligere arbejdet som pædagog og har været salgsleder.
- Som salgsleder lærte jeg en masse om ledelse. Jeg var også god til det, men fandt efter tre år ud af, at jeg meget hellere vil arbejde med mennesker.
Kim kommer til at fokusere på vedligeholdelse af de nuværende børne- og juniorklubber i sit område.
- Ret hurtigt vil jeg begynde at trække på mit nuværende netværk, så vi kan få oprettet nye klubber. Jeg har et par steder, hvor jeg allerede kan se muligheder, fortæller Kim, der glæder sig til at komme ud og besøge klubberne.
Lisa Hauge Noldegaard er vokset op på en gård i Sønderjylland, hvor hun har lært, at det kræver hårdt arbejde, og man er nødt til at løfte i fællesskab.
- Det kendetegner mig, at jeg er en handlekraftig person og arbejder hårdt for at opnå gode resultater.
Fokus på flygtninge/indvandrere
Lisa flyttede til fra det sønderjyske til Sjælland, da hun tog på højskoleophold på LMH i Hillerød. Derefter blev hun volontør i IKC, der arbejder med migranter i København.
- Her fandt jeg ud af, at det er en utrolig fed måde at være sammen med mennesker på. Det er en kæmpe gave at møde flygtninge og indvandrere i alle mulige livssituationer og så få lov til at give dem noget. Jeg kunne gøre en forskel og bidrage til, at de får en god tid i Danmark.
Volontørtiden fik hende videre til Apostelkirken, hvor der er mange flygtninge/indvandrere.
- Her startede jeg et børnehjørne op. Jeg brugte DFS’ bøger i forkyndelsen, og var rigtig glad for materialerne. Jeg kender primært DFS for de gode materialer, men har altid været kirkeligt engageret.
Havnsø er min base
Kim kommer oprindeligt fra Vestsjælland. Han er trofast kommet på Fårevejle Bibelcamping, hvor han senest har været med til at køre UngPlus. Han har deltaget på DFS’ Havnsølejr fra han var 6 år, og som 12-årig blev han ungleder samme sted.
- På Havnsø har jeg min kristne base. Efterhånden er det blevet til 24 år på Havnsø, hvor jeg nu er lejrchef på teenlejren.
Kim drømmer om at flere børn må kende Jesus. Også de steder, hvor der kan være langt til den nærmeste kristne klub eller lejr.
- Det føler jeg er min mission. Jeg vil gerne oprette faciliteter, hvor børn og juniorer kan møde Jesus i udkanten. Jeg har selv oplevet, at der er langt til nærmeste fællesskab. Og lejr har bare været det fedeste i hele verden. Her har jeg oplevet kristne fællesskaber, hvor man 100 % kan være sig selv. Den gavmildhed og imødekommenhed er unik. Hver eneste sommer kunne jeg høre om Jesus – og derudover være sammen med alle mine kristne venner.
Kim mener, at hvis man selv er venlig og imødekommende, så bliver man mødt med det samme.
- Det gør, at jeg ikke er bange for at køre et nyt sted hen, møde nye mennesker og bygge noget op. Det glæder jeg mig helt vildt til.
I fritiden spiller Lisa trompet og klaver. Ellers bruger hun meget tid i naturen, gerne sammen med familien. For Kim har foreningslivet altid fyldt meget. En stor del af fritiden går i Tølløse Boldklub, hvor han både spiller selv, og indtil i vinters var cheftræner for holdet.
Lisa og Kim afløser Line Hede og Michael Dilling Nørgaard, der tidligere har været konsulenter i hhv. Hovedstaden og Sjælland/Øerne.