Nyheder

Rudolf 25 år i DFS

Du ved, at jeg har dig kær

Rudolf Larsen kan 1. august fejre 25-årsjubilæum som konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler. Både arbejdsmæssigt og personligt er samtalen mellem Jesus og Peter efter Jesus’ opstandelse en af de helt centrale: Efter Peter har fornægtet Jesus tre gange spørger Jesus, om Peter elsker ham. Han nævner ikke det, Peter havde fejlet i, men spørger kun ind til kærligheden.

 

Rudolfs arbejdsliv har nu i 25 år bestået i at fortælle bibelhistorier for børn og sparre med ledere i klubber, så de får nye idéer til deres formidling af Bibelens fortællinger. Historien om, at Jesus sender Peter ud i sin tjeneste, selvom Peter har fejlet, er den, der har betydet mest.

 

- Det er det, at Jesus elsker ham og ønsker at bruge ham, vel vidende, at Peter vil komme til at fejle igen. Han spørger ikke ind til Peters fornægtelser. Han nævner ikke én eneste gang, hvad han har gjort, men spørger kun, om Peter har ham kær. I mine 25 år i Søndagsskolerne har det betydet, at jeg ved, at han vil bruge mig. Det har givet en stor velsignelse. Når jeg fortryder noget, jeg ikke skulle have gjort, så er han der altid, og jeg ved, at han har kaldet mig. Derfor går jeg i det kald, som jeg har fået.

 

Mange opgaver er vigtige

For Rudolf Larsen er det et vigtigt grundlæggende budskab at komme ud med, og som han derfor gerne vil give videre til både børn og ledere. Konsulenten mener, at uanset hvad man laver i en klub, så er det alt sammen med til at formidle budskabet om Jesus og hans kærlighed til os – så længe vi gør det med den baggrund, at vi har Jesus kær.

 

- Det vil jeg gerne, at vi kan svare ja til, selvom vi af og til fejler. Vi får lov til at gå, selvom vi ikke er fuldkomne. Han vil stadig bruge os: Til kaffebrygning, til at lege og snakke med børn osv. Vi behøver ikke at prædike i tre kvarter, før at det er godt nok. Der er mange opgaver, der er vigtige, og som også er Guds kald.

 

Vigtigt ikke at skille sjov og alvor

Rudolf har nydt at få lov til at fortælle børn om Jesus. Selvom han med egne ord er gammel i gårde og efterhånden forkynder for børn, hvor han tidligere har haft deres forældre med på lejr, så er hver arbejdsdag en glæde for Rudolf. Han mener selv, at det er fordi han bringer sig selv på banen, og ikke forsøger at skille sjov og alvor alt for meget.

 

- Jeg vil gerne være lige skør, uanset om jeg leger eller forkynder, fortæller konsulenten, der i sin forkyndelse bruger både humor, dramatik og trylleri. Jeg oplever, at børnene synes, det er rigtig sjovt, når jeg er ude, og der både er leg, sjove aktiviteter, trylleri og bibelhistorier med levende fortælling. Jeg tror, at de bedre kan huske det, når sjov og alvor er blandet sammen – i hvert fald når det er mig, der underviser, for sådan er jeg, fastslår Rudolf.

 

Evigglad og undervisning

Rudolf arbejdsområde er klubber og kredse i Sønderjylland, og henover sommeren er han med på en række børnelejre. Han er også teltmedarbejder, hvor han er den, der har ansvaret for at stille de store telte op til bibelcampings og lejre over en stor del af Jylland. Senere er det klubbesøg, fremstød med den kørende børneklub Evigglad og sparringsmøder med ledere. Ellers går arbejdstiden med lederkurser, hvor han underviser i formidling, udlejning af grej til fremstød i kirker og vedligehold af hoppeborge.

 

Rudolf er gift med Elin, og de har fire voksne børn sammen. I fritiden holder han af at køre motorcykel og være i sit store værksted for at lave spil og andet ud af træ og metal.

 

Jubilæet fejres 28. august i Gram Missionshus – selvfølgelig med hoppeborg og legeredskaber.

Se også

Nyhedsmail

Få en nyhedsmail enten som DFS-ven eller som leder i en klub

Små Skridt

Et gratis venneblad, som udkommer 4 gange årligt

Alle nyheder

Se alle vores nyheder