Nyheder

Krydsfelt begejstrede kirken

Efter en besværlig fødsel, som corona to gange udsatte, så blev Krydsfelt med stor succes afholdt 20. januar. En lang række kirkelige organisationer afholdt en inspirerende dag for frivillige og ansatte inden for det kirkelige børne- og ungdomsarbejde. Målet med dagen var at berige hinanden, når man fra forskellige folkekirkelige baggrunde fandt sammen.

- Vi er ikke ens, men vi vil det samme: Vi vil nå børn og unge med kirke og kristendom anno 2024, fortæller Henrik T. Nielsen, kommunikationsmedarbejder i DFS. Kollegaen Sonnich Sunil Nørtoft Thacker er en af drivkræfterne bag konferencen, og han er godt tilfreds.

- Vi var omkring 170, næsten dobbelt så mange som vi havde håbet på. Så i styregruppen er vi meget begejstrede, fortæller han.

 

Konferencens indhold spændte bredt, fra humor i formidlingen af tro til vigtigheden af at forstå unges udfordringer i dag. Deltagerne valgte blandt 15 feltstudier med alt fra sang og børnegudstjenester til konfirmandundervisning og sjælesorg med børn. DFS var godt repræsenteret på indholdssiden med feltstudier om Godly Play, Messy Church og Godly Play.

 

En unik sammensætning

Det, der gjorde Krydsfelt unik, var ikke blot omfanget, men også sammensætningen. Kirkelige organisationer som KFUM og K, FDF, IMU, De grønne pigespejdere og flere andre bragte folk fra forskellige teologiske baggrunde sammen.

- Det, der forener os, er større end det, der adskiller os. Det er en lektion i respekt og åbenhed, og det gennemsyrer det hele, mener Gitte Thorsøe, stiftspræst og medlem af undervisningsudvalget i Viborg Stift, der har støttet konferencen med 40.000 kr. Yderligere 50.000 kr. har BorgFonden doneret, og derfor kunne udgiften for deltagerne også holdes nede til kun at betale for forplejning.

 

Næste Krydsfelt ...

Der er ikke sat dato på næste omgang af Krydsfelt, der er inspireret af Trosopplæringskonferansen i Norge, hvor DFS flere gange har deltaget for at få inspiration til Danmark. Derfor opstod idéen konferencen også oprindeligt i DFS, og Viborg Stift koblede sig hurtigt på. Håbet er at kunne holde konferencen igen om to år.

 

Se mere på Krydsfelts hjemmeside

Se også

Nyhedsmail

Få en nyhedsmail enten som DFS-ven eller som leder i en klub

Små Skridt

Et gratis venneblad, som udkommer 4 gange årligt

Alle nyheder

Se alle vores nyheder