Nyheder

Giver sport og tro videre fra far og Far

9. februar 2024 fylder Sonnich Sunil Nørtoft Thacker 30 år. Han er udviklingskoordinator i DFS og er født og opvokset på Københavns vestegn, nærmere bestemt Brøndby Strand, som barn af en indisk far og en dansk mor. Fra faren kom interessen for cricket, der er Indiens nationalsport.

 

Mødte den kristne tro i fællesskabet

I dag har Sonnich ikke længere sin far. Men interessen for cricket er der stadig. Og Sonnich arbejder med at fortælle børn i Danmark om en anden Far. Det gør han i sin stilling som udviklingskoordinator i DFS, der ønsker at fortælle børn i Danmark om Gud.

 

- Det er vigtigt for mig at give troen videre, men også at give det kristne fællesskab videre. Det har haft stor betydning for mig selv, fordi det var den måde, jeg selv mødte den kristne tro.

 

Hvad laver en udviklingskoordinator egentlig?

Sonnich begyndte i DFS 1. marts 2019, hvor han i knap fire år har arbejdet med synlighed, demokratisk foreningsopbygning og nye tiltag ude i de ca. 300 klubber og på de ca. 75 årlige lejre.

 

- Der er mange, der spørger mig, hvad min stilling egentlig går ud på. Mange dage om året går med at dyrke netværk, så DFS bliver kendt mere bredt, og vi selv får inspiration, fortæller han.

 

- Meget af det handler om frivillighed, som er et område, der er under pres i disse år. Her kan vi hente god inspiration fra andre, der også er afhængige af frivillige kræfter.

 

Cricket og Krydsfelt

Cricket fylder en del. Sonnich har været både spiller og frivillig crickettræner i en af Danmarks bedste klubber på Sjælland og er det nu i Jylland, hvor han flyttede til for fire år siden.

 

- Passionen for spillet kommer nok fra min far, der var fra Indien. Her er det den største sport. I cricket brænder jeg også for at give noget videre. Her handler det om teknisk og taktisk kunnen, og det er fedt at se flere af de børn, jeg tidligere har trænet, nu spiller på landsholdet.

 

Sonnichs arbejde med synlighed er bl.a. konkretiseret ved den netop overståede konference Krydsfelt, hvor Folkekirken og en lang række folkekirkelige organisationer for første gang holdt en inspirationsdag om børn i kirken. Her har han lige fra det første møde været med til at sætte det i søen.

 

Demokrati fylder på skrivebordet

Et andet område er hans arbejde med demokrati i børnehøjde. En stor del af DFS’ økonomi dækkes af tipsmidler fra DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og derfor er det vigtigt, at dokumentationen for demokrati og aktiv deltagelse gøres så let som muligt for de over 1.000 frivillige.

 

Udviklingskoordinatoren har blandt andet været med til at sørge for udvikling af digitale værktøjer for medlemsregistrering og kontingentbetalinger, så det i dag er blevet nemmere for klubberne i organisationen.

 

- Vi arbejder også meget med børneråd, hvor vi har børn med i bestyrelserne for klubberne. Det gør vi mere med end de fleste andre organisationer tilknyttet DUF. Det er et område, hvor vi har kunnet inspirere de andre, fortæller Sonnich, der selv er frivillig leder i en klub tilknyttet DFS.

 

Aktiv i det lokale - og kendt for kæmpe brætspilssamling

Lokalt kommer han med sin familie i Borgerkirken i Silkeborg og Indre Mission i Silkeborg. Her er han leder i Break-klubben, en klub for juniorer og teenagere. Alle årene som ansat har han været frivillig kredsformand i Midtjyllands Børnekreds. I fritiden er Sonnich træner for børn 8-14 år i Herning Cricket Club.

 

- Det er lettere at hjælpe ledere, når jeg selv har erfaring med det. Jeg arbejder fx selv med det foreningsopbyggende arbejde i Silkeborg. Det giver noget ballast, når jeg prøver at give gode råd, fordi jeg ved, hvad jeg snakker om.

 

Privat er Sonnich gift med Sofie og bor uden for Brædstrup på en gammel skole med deres to børn på 1 og 4 år og en imponerende samling af næsten 300 brætspil.

Se også

Nyhedsmail

Få en nyhedsmail enten som DFS-ven eller som leder i en klub

Små Skridt

Et gratis venneblad, som udkommer 4 gange årligt

Alle nyheder

Se alle vores nyheder