Nyheder

20 år med Bibelen og børn

 

Selvom Randi Taulborg 1. november 2021 rundede hjørnet, hvor hun i to årtier har været konsulent i DFS, så indrømmer hun gerne, at hun stadig er lidt af et legebarn. Hun er glad, hver gang hun er sammen med børn og ledere i DFS-kredsene Midtjylland, Holstebro, Lemvig, Salling, Morsø og Thy, hvor hun er tilknyttet.

Geografisk dækker Randi Taulborg et stort område. Derfor giver hendes arbejde mange køreture, hvor hun møder mange slags mennesker. Der er lejrdeltagere, som hun kun ser én gang om året, og så er der børn og ledere i klubber, som hun møder flere gange. I det hele taget elsker Randi at være sammen og sparre med andre mennesker.

- Jeg elsker at besøge børn og ledere og fortælle om, hvad der står i Bibelen, være kreativ og lege. Det at få lov til at gå sammen med børn og voksne på vores vej gennem livet er en stor ting, fortæller konsulenten, der både kommer på besøg i klubber, til aftenmøder og på sommerlejre.

Randi Taulborg er født i Århus og har tidligere arbejdet som salgsassistent i en legetøjsbutik. Privat nyder hun lydbøger og at være kreativ med papir, karton og store Lego-sæt. Hun inviterer også jævnligt til sin filmklub i Aulum Missionshus.

 

Vigtigt med et godt grin
I selskab med Randi er du sikker på at få trænet lattermusklerne, for der er ikke langt mellem de sjove indfald og skæve bemærkninger. Det bruger hun også retorisk i sin formidling, da et godt grin kan bryde isen og skabe rammerne for en tryg og åben snak. Hun er en type, der siger tingene lige ud af posen, og det åbner op for en ligeværdig dialog, også om svære emner, hvor der ikke er nogen forkerte eller dumme spørgsmål. Det nyder særligt juniorerne godt af i samtaler om forskellige etiske og bibelske dilemmaer.

 

Vigtigst at fortælle om Jesus
Konsulenten ønsker ikke så meget opmærksomhed omkring hende selv eller dagen.

- Det vigtigste for mig er, at børn lærer Jesus at kende. Jeg skal ikke være i centrum, det skal han, understreger Randi. Det er vigtigt for mig, at formidlingen foregår på en måde, der er på børnenes præmisser. Når jeg kan se, at de lever sig ind i fortællingerne, så føler jeg, at jeg har gjort mit arbejde godt, fastslår hun.

Randi kan nemlig godt lide at fortælle om de bibelske beretninger. Her er pointer, som vi også kan bruge i dag, mener konsulenten.

- Til arrangementer bruger jeg ofte en hjemmelavet bibel i overstørrelse. Den har små bøger, jeg åbner, mes jeg fortæller. Så kan deltagerne konkret se, at fortællingerne stammer fra Bibelen. Jeg har også min bugtalerdukke Kloge Aage med. Han er fræk, glad for piger og kan stille de mærkeligste spørgsmål, fortæller Randi med et glimt i øjet. For mig er det bedste at fortælle om det, der står i Bibelen. Det er det, jeg bygger mit liv på, og det fundament vil jeg gerne dele med andre, slutter jubilaren.

Se også

Nyhedsmail

Få en nyhedsmail enten som DFS-ven eller som leder i en klub

Små Skridt

Et gratis venneblad, som udkommer 4 gange årligt

Alle nyheder

Se alle vores nyheder