Hvad sker der i søndagsskolen?

Så er det endelig blevet søndag igen. Jeg skal i søndagsskole. Vi ledere, som er på denne søndag, mødes kl. 9.30 for at gøre klar inden ungerne kommer.

Og så myldrer det ind. Mødetavlen og mødekortene er fundet frem, så børnene bliver krydset af når de kommer. En dejlig måde, lige at få hilst på hvert enkelt barn, og få snakket lidt. Vi får sat stjerner på mødekortene, og så er vi klar. Klokken er blevet godt 10.00. De fleste forældre er sendt af sted, så de kan nå den gudstjeneste der her i sognet starter kl. 10.15.

Go'morgen råbes der, og så er vi i gang. Vi synger en masse sammen, beder og kommer en tur op for at få puttet vores pengegave i globussen. Vi samler ind til Armeniermissionen, da vi har haft lokale folk i Armenien som missionærer. Også efter at de er hjemvendt, har vi fortsat. Der er heldigvis kommet nye folk til, som også gerne vil gøre en indsats for søndagsskolearbejdet i Armenien, og de kan faktisk komme langt omkring for de midler, vi får sendt af sted.

Tilbage igen i søndagsskolen. Det faste ritual følges: sange, bøn, trosbekendelse, globussen og informationer, og når så klokken nærmer sig 10.30 er vi rystet godt sammen, og så skal vi deles i to grupper. Vi er så privilegerede i vores søndagsskole, at vi har så mange ledere og børn, at vi kan dele børnene i to flokke, når vi skal til at høre bibelhistorie. De yngste - som vi p.t. har i alderen fra 7 måneder og op til og med børnehaveklassen - går for sig selv i et lokale, og de store – fra 1. klasse til og med 4. klasse - går i et andet lokale.

Og nu skal der lyttes. Lyttelabberne er slået ud, og så fortælles der bibelhistorie. Vi har mange, som ofte kommer med denne besked – det har vi hørt om før, så vi har taget udfordringen op, og forsøger, at komme ind i de hjørner, som vi måske ikke altid når ind i, for at fange, også dem, som har hørt det før. Vi har nærlæst ledermaterialet der kommer fra DFS og gennemarbejdet det. Og det rykker både hos os ledere og hos ungerne. Vi får lov at møde vores himmelske Far gennem Ordet – gennem det, vi deler fra vores Bibel.

Ca. 20-25 minutter er gået, og så samles vi igen, for at lege sammen, se et lille optrin eller hvad der nu er på programmet af aktivitet. Søndagsskolen er ved at være slut. Klokken er 11.15, og de børn der selv tager hjem lister af sted – men ikke før de lige har fået saft og kiks. Det er gjort klar sammen med en kop søndagsskolekaffe til de forældre, som kommer for at hente deres børn.

En forholdsvis ny skik i vores søndagsskole – men en god skik. Vi får snakket lidt ekstra sammen som ledere, vi får snakket lidt med forældrene. Det sker også, at nogle af dem dumper ind efter gudstjenesten for lige at følge med i hvordan det går i søndagsskolen, og når nu vi har kaffe på kanden...

Ane Melchiorsen, leder i Strandby Søndagsskole

Kontaktperson

DFS' landskontor, Kirsten B. StendahlMan-tor 9.30-15
Fre 9.30-14
Direkte:8227 1214Email:kontakt@soendagsskoler.dk