Hvad sker der i børneklubben?

Det er onsdag eftermiddag. Klokken er 16.30 og der står forældre og børn i kældergangen.

Børnene hænger deres jakker op, sætter skoletasken og sender forældrene ad sted igen… for nu skal de i børneklub! Det er ikke alle, der bliver fulgt. Nogle har venner, der har taget dem med i klub, og de venner følges man så med fra Fritteren.

I børneklubben mødes børn fra 4- 9 år. Først bliver der sat forskellige spil på bordet. Der spilles og snakkes om dagen og bl.a. oplevelserne fra skolen, mens der spilles Klodsmajor eller Sorteper. Hvis vejret er godt, løber vi ud i kirkens gård. Her spilles stikbold og andre boldlege. Når vi kommer ind, og før vi skal rigtig i gang, maler vi et felt på vores mødetavle. Jo flere vi er – jo flere felter bliver malet, og hurtigt er vi henne ved et stjernefelt. Her må lederne komme med en overraskelse fx noget slik eller andet, vi godt kan lide. Klokken 17.00 får vi saft og kager. Vi tager en fortælle-rundte og fortæller hinanden om spændende ting, der er sket siden, vi sidst var sammen. Nogle har været i biografen, mens andre har leget med kammerater. Nogle fortæller, at de har smidt deres nøgle væk, mens andre ikke rigtig synes, de har noget, at ville berette om. 

Så åbner vi Bibelen. Lederne fortæller om Jesus, der elsker alle mennesker og fortæller om Bibelens øvrige mennesker, som vi kan lære en masse af. Der males og løses opgaver. Til sidst spørger lederne, om der er noget, vi skal bede Gud om, og her er altid mange ting, vi ønsker, at Gud skal vide. Til sidst bedes Fadervor i kor, og selvom man ikke kan den, når man kommer, så lærer man den hurtigt. 

Vi synger, leger, laver hobbyting eller tager på skattejagt. Nogle gange er vi helt oppe i kirketårnet eller kører i vores sæbekassebiler nede i gården. Vi laver OL, er på besøg, eller holder "kæledyrenes dag". Den dag må vi tage vores kæledyr med… spændende, kan du tro! Vi skal fortælle om dem, hvordan vi passer dem, hvad vi giver dem at spise osv. 

Et par gange om året inviteres forældrene med. Fx om foråret medvirker vi til en gudstjeneste, hvor vi efterfølgende alle tager på udflugt. Om efteråret inviteres forældre, søskende og venner med til en aften om børn i andre lande. Vi har både været en tur i Tanzania, Kina og Etiopien, men vi er altid kommet hjem igen! Idéen er, at vi skal lære at hjælpe dem, der ikke har så meget som os. Den aften er der lotteri, og et par uger før, har vi haft små sparebøsser med hjem. Så vi har kunnet samle penge ind.

Af og til er vi sammen med andre børneklubber på lejre, børnedage, eller til andre arrangementer. Det er altid dejligt, at være sammen med andre børn, der også går i dens slags klub som vores.

I vores børneklub er vi meget forskellige. Vi kommer fra mange forskellige lande, men et er fælles for os: Vi bor lige omkring kirken og har lyst at komme i klub. Her møder man nemlig nye og gamle venner og har det godt sammen 1½ time hver uge. Vores klub har åbnet alle onsdage året rundt, undtagen når skolen holder ferie.

Mon du også kommer i sådan børneklub? Ellers må du skynde dig at finde ud af, hvor der er en, for der er også plads til dig i børneklubben! Vel mødt!

Lissen Margård Pedersen, Tagensbo Kirkes børneklub i København

 

 

Kontaktperson

DFS' landskontor, Kirsten B. StendahlMan-tor 9.30-15
Fre 9.30-14
Direkte:8227 1214Email:kontakt@soendagsskoler.dk