Hvad sker der i legestuen?

En ganske almindelig dag i Søndagsskolens Legestue på Mors er en oplevelse. Vi er to ledere og tre forældrerepræsentanter, der i fællesskab lægger en plan for et halvt år ad gangen.

I planen er der ikke de store krumspring. Den ene dag ligner den anden, og så lægger vi et par udflugtsdage ind. Indimellem får vi besøg af en børnekonsulent, ser dukketeater, måske kommer præsten forbi, eller vi besøger et af børnene eller en af lederne. Måske besøger vi en arbejdsplads eller leger på en legeplads, men de allerfleste gange er vi 'hjemme'. Eksempelvis besøgte vi fornylig en bondegård, og en tur i Jesperhus Blomsterpark som afslutning på sæsonen ligger helt fast.

Alle dage begynder med 15 minutters ankomst. Det er vigtigt, at vi bruger god tid til at komme i gang, for der kan så let være en fyldt ble eller lignende, der forsinker. På den måde kommer ingen for sent.

Herefter finder vi sammen i en rundkreds på gulvet og byder hinanden velkommen med en navnesang. Vi synger et vers for hvert barn, alt imens barnet rasler med en lille rangle. Formålet med denne sang er selvfølgelig at lære de andres navne, men også at lære at modtage og give videre. I dag var der rigtig mange navne, for det strømmede ind af døren. 31 små forventningfulde poder sammen med 22 voksne kom for at være sammen om et par gode timer i et godt fællesskab.

Så kommer månedens sang. For tiden er det: Hvem er abernes konge, en sang som børnene elsker ikke mindst på grund af de komiske bevægelser og lyde. Så fortæller vi hver gang en lille fortælling fra Bibelen, synger små, lette sange om Gud, Jesus og os, og til sidst beder vi Fadervor.

Jamen, hvor gamle er børnene, tænker du måske. For tiden er børnene fra 2 måneder til 5 år, og de allerfleste er mellem 1 og 2 år. Og de kan udmærket lære at være med i det, der sker. De følger alle bevægelser med øjne, næse og mund, og hvad bedre er, forældrene lytter ikke mindre. Vi ønsker at hjælpe dem og deres børn ved at fortælle om kristendommen, om hvad det vil sige at høre Gud og den kirke til, de er døbt eller måske senere skal døbes ind i. Vi glæder os derfor over den tillid, de viser os, over deres medleven. Begge dele er med til at inspirere os til at gøre tiden i legetuen endnu bedre.

Og så trænger vi til at åbne madpakken. Et magisk ord som selv de allermindste kender. Madpakke, bordfællesskab, hygge og saftevand, det er sagen inden, der leges videre med legoklodserne, bilerne, dukkerne og hinanden.

Inden vi slutter, bliver der måske tid til en historie for nogle, andre tegner eller farvelægger et billede. Andre gange laver vi små, simple kreative ting. I dag skulle vi fortælle om Isak, der skulle giftes med Rebekka, og man kan sagtens lave hele familien Abraham af wc-ruller. Tilsidst rydder vi op og samles om sanglege og andre bevægelseslege, inden vi siger tak for i dag og på gensyn.

For os er det vigtigt, at alle både børn og voksne må få positive oplevelser, ha' det rart og sjovt med hinanden i trygge rammer. Alle skal føle sig velkomne og ligeværdige. Derforuden vil vi gerne være med til at tirre barnets nysgerrighed, træne motorikken og stimulere fantasien.

Legestuen er tilknyttet Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, fordi vi finder det nødvendigt og vigtigt at fortælle budskabet om Jesus, som verdens frelser videre til børnene og deres forældre.

Den store søgning til vores legestue skyldes vel i første omgang, at det er den eneste legestue på Mors, men når forældre dukker op igen efter en arbejdspause, så fortæller de os, at de glæder sig til at være med igen. Netop i dag kom der en ung mor, der kom for to år siden. Med et stort smil sagde hun: Ja, så har jeg fået en igen! Velkommen skal hun være. Det er den bedste anbefaling vi kan få.

Marie Laursen Worm, leder i legestuen

 

 

Kontaktperson

DFS' landskontor, Kirsten B. StendahlMan-tor 9.30-15
Fre 9.30-14
Direkte:8227 1214Email:kontakt@soendagsskoler.dk

Gud og legestue