2. Påskedag

Levende fortælling

Tekst: Luk 24, 13 - 35

(”Levende fortællinger” – er en opdigtet fortælling, hvor man møder biblens personer ”live” og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes synsvinkel. Klæd dig ud og vær den person, som her er beskrevet.
Læs den noterede bibeltekst som en del af din egen forberedelse.)

Vandringen til Emmaus

”Kleofas” fortæller:
”Hej med jer, jeg hedder Kleofas. Nu skal jeg fortælle, hvad jeg lige har oplevet. Mig og min ven var på vej til Emmaus. Vi gik og snakkede om alt det, der var sket i Jerusalem. Jesus, profeten der kunne en masse undere, han var fantastisk. Desværre ville nogen af med ham, så pludselig blev han korsfæstet, og han døde. Han blev lagt i en grav, men så skete der noget mærkeligt. Nogle kvinder kom og fortalte, at de havde været ude ved graven. og nu var den tom. Jesus var der ikke mere. Vi kunne ikke forstå, hvordan det kunne gå til. Vi var bedrøvet og forstod ikke det, der var sket. Mens vi gik og talte sammen, kom der pludselig en mand og fulgtes med os. Han spurgte også til os. Det var rart at kunne fortælle, hvordan vi havde det, og hvor frustreret vi var. Han lyttede længe til os og spurgte om alt muligt. Men pludselig så begyndte han at undervise os om alt det, der stod i skrifterne om Messias, og vi kunne mærke, at vi blev helt varme indvendig. Det var så godt at høre. Han fortalte så dejligt og spændende. Inden vi fik set os om, så var vi allerede i Emmaus. Vi inviterede den fremmede mand ind, og så skete der noget ganske særlig. Pludselig tog han brødet og vinen og velsignede det. Det havde vi set før. Vi opdagede på samme tid, at det var Jesus, vi havde besøg af. Han havde gået ved siden af os og undervist os. Det var vildt. Vi blev så glade, så vi ville give ham et knus, men pludselig var han væk. Vi besluttede at gå den lange vej tilbage til Jerusalem for at fortælle de andre om det. Vi løb, tror jeg. Da vi nåede frem, hørte vi, at Peter også havde haft besøg af Jesus. Jeg blev så glad. Jesus er Messias, han lever, og det vil jeg fortælle alle, jeg møder. For Jesus har mødt mig.”

Pointe: Jesus stod op af graven og vil møde os.

Ideer til udklædning: Et farvet lagen.

Ideer til rekvisit: Brød og en tom flaske vin.

Bøn: Kære Jesus. Tak, at du er stået op af graven, og tak, at du vil møde os.

---

Forskellige opgaver

(Brug flg. ideer til børn, juniorer eller til et arrangement for hele familien, når de har været på besøg hos den ovennævnte person)

Påsketing
Lav forskellige påskepynt, der fortæller, at graven var tom.

Spis sammen
Lav mad og spis et lækkert måltid sammen.

At genkende
Send to deltager (x og y) udenfor. Nu skal to andre deltagere bytte noget tøj. Kan x og y gætte, hvem der har byttet, og hvad der er byttet? Kan deres øjne se det – genkende det?

Forslag til sange fra ”Syng med”
Nr. 103: Jesus lever, Jesus lever
Nr. 104: Han er opstanden
Nr. 105: Krist stod op af døde

LUK VINDUET Udskriv