Palmesøndag

Drama

 

Indtoget i Jerusalem
Gå til dramakartoteket

---

Palmesøndag med sang
Fortæller: En dag sagde Jesus til sine disciple, at de skulle gå hen i en hus og hente et æsel.
Hvis nogen spurgte dem, hvad de skulle med æslet, skulle de sige, at Herren havde brug for det.
Disciplene henter et æsel.

En voksen er et æsel, og man lægger en kappe på æslet.

Fortæller: De lagde nu nogle kapper på æslet, og derefter satte Jesus sig op på det, og red op mod Jerusalem.

Sang: Mel. Skorstensfejeren gik en tur……
Jesus kommer ridende… (en voksne kravler med et barn på ryggen)
Folk de kaster kapper ud…. (Børnene og de voksne kaster en kappe ud – brug trøjer eller viskestykker)
Hosianna råber de…
Du skal være konge nu……

Fortæller: Ja, Folk de sang Hosianna og sagde at Jesus skulle være deres konge i Jerusalem. Jesus ville gerne være konge, bare ikke på et kongeslot i Jerusalem, Nej, Jesus ville være konge i Himlen. Han vil være konge over alle mennesker, og det er han faktisk i dag, Jesus er konge over alle mennesker, altså også over dig og mig.

Evt. sang: På Golgata stod der et kors (Syng med, nr. 101)

---

Æslet
Forestil dig, at vi nu skal opleve palmesøndag, som æslet gjorde det. Klæd dig gerne ud som et æsel (et gråt hundetæppe + en maske), eller brug en æsel-dukke.
”Det var en ganske almindelig søndag. Faktisk stod mig og mit lille føl og slappede af i den varme sol. Vi regnede ikke med, at der ville komme flere opgaver til os den dag. Dejligt med en mulighed for at hvile ryggen lidt, for et æsel som mig er nemlig et trækdyr, og det betyder, at jeg skal transportere ting og mennesker. Ofte er jeg med på markedet, og så smider de alle de underlige ting, de køber, op på min ryg. Mit lille æsel følger med, selvom han er for ung til at bære noget endnu, men han har brug for at være ved sin mor. Så lærer han også, hvordan det er at være et æsel.
Nå, mens vi stod og slappede af, kom der lige pludselig nogle fremmede mænd og bandt rebet op, som vi var bundet med til en stolpe (så vi ikke løb væk). Det var nu, som om min ejer vidste, hvem de var, for han gav dem simpelthen lov til at tage os med!! Jeg forstod så meget, som at vi ville komme tilbage igen. Det var jeg da glad for at vide, så mig og mit lille føl gik med.
Nu vil jeg bare sige jer, at aldrig har jeg oplevet så spændende en dag. Da vi havde gået et lille stykke, kom vi hen til en meget venlig mand, som havde de rareste øjne. Han klappede mig og mit lille føl så kærligt og hviskede noget ind i mit øre. Så lagde de nogle kapper (tøj) på min ryg, så ham manden kunne sidde godt. Jeg fandt efterhånden ud af, at han hed Jesus. Da vi kom til Jerusalem, som er hovedstaden i Israel, stod der en masse mennesker på hver side af vejen. De råbte og så glade ud. Ord, som lød igen og igen, var ”Hosianna!” og ”Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn!”. Hosianna betyder ”red os”. Jeg havde godt hørt, at Israel blev styret af en mand, som boede i et andet land og ikke var så glad for menneskerne i Israel, så de havde det ofte svært. Nu håbede de så, at denne Jesus, som sad på min ryg, skulle være den nye konge og frelse dem/redde dem. GISP, fik jeg lov at bære en konge!!?? Menneskemængden blev større og større, jo nærmere vi kom Jerusalem, og folk knækkede grene af palmetræerne og viftede med dem. De lagde også deres kapper på vejen, for det gør man, når en konge kommer, så mine hove blev slet ikke beskidte af støvet på vejen. Det må jeg nok sige var noget af en oplevelse.
Da vi var fremme ved byporten, stod Jesus af, klappede mig og mit lille føl, og vi blev ført tilbage til vores ejer.
Jeg vil ikke fortælle dig, hvad der videre skete, men du skal nok få det at vide senere. Det er en fantastisk historie, som er sket i virkeligheden. Jeg vil blot sige, at jeg er glad for at have mødt Jesus, for han er noget ganske særligt.

LUK VINDUET Udskriv