Hvordan holder jeg kontakt med juniorerne i coronatiden? Se tips længere nede på siden ...

Relevant for juniorledere

Herunder kan du altid finde anbefalede materialer til juniorledere, eller søge frit i alle ressourcer

Anbefalinger til dig ...

Juniorfrø 2

Det er din relation til juniorerne der gør hele forske

9-12 år, Købe, Juniorfrø Bibelfortællinger Bibelhistorie Forkyndelsesmateriale Bibeltekster Juniorklub Juniorer Nyheder Formidling

Sing between friends

"Sing Between friends" er en sangbog for 4.-7

9-12 år, Købe, Juniorer, Betweens, Sangbog, Sanghæfte, Sange, Syng, Lydfiler, Noder

Håndkors

Et trækors, der er rart at røre ved og ligger godt i hånd

9-12 år, Købe, Gave Gevinst Bøn Kors Påske Bibelhistorie Nadver Træ Juniorklub Junior Hjælpemiddel Meditation

Eventyret om Landet bag bjergene

Eventyret om Landet bag bjergene fortæller om søskendeparr

4-8 år, 9-12 år, Købe, Eventyr, Fantasy, Højtlæsning, Knøjs, Knampen


Vi anbefaler, at så mange juniorklubber og breakklubber som muligt afvikler klubaftener online

De kender det med teknikken, så det burde ikke være en udfordring. Det har de fx gjort i Fredericia hver onsdag aften i perioden – med stor succes:

- Der er meget stor trofasthed. Vi mødes på Zoom og lederen styrer og leder os igennem en klubaften med forskelligt program. Det kan være samtaler, andagt (hver gang), aktiviteter, bibeltime og leg. Der er rigtig mange muligheder for at gøre det afvekslende, fortæller Peter, der er klubleder. Vi tror det er med til at fastholde juniorerne og teenagerne i fællesskabet. Det er rigtig godt at mærke trofastheden. De vil det simpelthen rigtig gerne, slutter han.

Klik ind på zoom.soendagsskoler.dk og se, hvordan I kommer i gang!


Vi har samlet lidt idéer herunder - brug dem, der passer til netop dine juniorer og til dine ressourcer. Sammen – men på afstand!

Send en sms den dag, hvor de skulle have deltaget i klubben. Giv juniorerne dagens bibelvers fra det emne/andagt, I skulle have delt.

Mobilfoto. Lad juniorerne illustrere forskellige udvalgte emner, fx Fællesskab, Coronatid eller Juniorklubben ved hjælp af et foto. Send fotoet til den leder, der deler de forskellige billeder i juniorklubgruppen.

Lav et fotoløb den dag, hvor I skulle have holdt klub. Send et billede, hvor post 1 findes. Når udfordringen er løst, sendes besked til ledere, der sender et nyt foto i forhold til post 2. Inddel i enkeltmandshold, så de, der vil være med, får forskellige starttidspunkter, så du sikrer dig, at de ikke går i en stor samlet gruppe.

Woop Woop! Lav opgaver ud fra dagens bibeltekst fra Juniorfrø eller andet og læg den ud som løb ved hjælp af Woop-app (link til app til Android / link til app til iOS).

Du kan også lave det som QR-koder. De kan gratis laves forskellige steder på nettet. Søg på Google eller generer de første fem gratis på qr-koder.dk

Send en mail med en konkret aktivitet fra legekasse.dk eller Juniorfrø og lad juniorerne hente materialerne et ulåst sted ved klubben.

Lav en video-hilsen fra dig som leder - fx med dagens tekst og aktivitet.

Noget særligt, som vi kan i DFS, er at vise nærhed og omsorg. Vis også det til juniorerne og deres familier i denne tid. Skriv et brev, del kage ud eller kom forbi med en ting, der kan minde juniorerne om Bibelens budskab (se fx lohse.dk). Hils på - på afstand.

Send et link til DFS' mange tegnefilm, fx i forbindelse med en højtid og og bed juniorerne sende refleksionsspørgsmål til en leder - som vedkommende så sender et svar på. Se playlisten med tegnefilm her.
Se flere film på youtube.com/DanmarksFolkekirkeligeSøndagsskoler

Optag en film af dig selv, hvor du viser dagens aktivitet ud fra klubprogrammet - samtidig med, at du snakker om dagens tema. Send filmen og en personlig hilsen afsted samt en oversigt over, hvilke materialer, der skal bruges til aktiviteten.

Send et link til en kristen musikvideo, som du finder på YouTube. Lad samtidig juniorerne sende link tilbage til dig som leder - med en musikvideo, som han/hun ønsker, I skal se, når I kan mødes igen.

Lav rekordforsøg. Hvem kan finde flest steder i Bibelen, hvor der står ”Frygt ikke”? Osv.

Afhold online klub på det tidspunkt, hvor I ellers skulle have haft klub. Opfordr alle til at have saftevand og noget spiseligt ved sig. Tag en runde, hvor hver person kan bidrage med en god oplevelse og du fx bidrager med dagens bibelfortælling.

I kan også bruge andet end Zoom, men på zoom.soendagsskoler.dk kan I se en guide, der er så enkel, at alle kan være med, uanset tekniske kunnen.

Lav en lukket gruppe på Facebook (de under 13 går ind via deres forældres konto). Her kan I dele svar og oplevelser. En gruppe, som du som leder primært skal holde kørende.

Skriv ord fra et bibelvers på sten og gem dem rundt i byen, fx i anlægget eller på sportspladsen. Juniorerne skal nu finde ordene og sætte dem samme til dagens bibelvers. Husk senere at samle stenene ind igen!

Ring til juniorerne og hør, hvordan det går - eller lav en uformel videosammenkomst med klubbens deltagere, fx via Zoom (se guide på zoom.soendagsskoler.dk).

Fortæl bibelhistorie på samme måde, som hvis I var sammen. Optag det på video og send den til børnene. Klip filmen i app'en Perfect Video, upload til YouTube, da det er en let måde at få den sendt afsted, hvis man ikke er på Facebook. Medsend en lille hilsen hver gang I sender dem et link.

Idé sendt ind af Susanne Tindbæk Lunderskov, Legestuen Mariehønen i Mårslet

Send en video til juniorerne, hvor der fortælles bibelhistorie ved hjælp af spillekort - se playlisten på Youtube. Lad juniorerne øve sig, og de kan evt. sende en video tilbage til lederen, hvor juniorerne fortæller beretningen med kortene for en i familien. Hvem finder på at fortælle en ny beretning ved hjælp af spillekort?

Kan man lave bibelhistorier med emojis? Hvem gætter beretningen? Lad juniorerne lave en ny og lad dem sende dem tilbage til lederen, som skal gætte den. Se et eksempel her (den er rimelig nem at gætte ...)

Online Gæt og grimasser
Forbered en liste med personer eller små sætninger, som skal gættes.

En tur går således:

  1. Lederen sender en sms med en person/sætning til en af deltagerne.
  2. Deltageren læser beskeden og gør klar.
  3. Deltageren har nu fx 1 min til at mime, mens de andre gætter.
  4. Hvis der gættes korrekt må den mimende person gerne sige dette, også hvis det kun var en del af sætningen, der var korrekt.
  5. Dem der gætter korrekt samt mimeren får et point.
  6. Lad en leder være fokuseret på at tælle point og se, hvem der vinder.

Alternativt kan det også leges i hold. Del deltagerne i to hold. Et hold tager turen som ovenstående. Hvis holdet når at gætte rigtigt får de et point. Derefter er det det næste holds tur.

Idé fra Silkeborg Junior/Teen-klub.

Tænk selv videre - og send dine gode idéer til os, så vi kan være med til at sprede dem.

Relevant i 2020

ETHVERT MENNESKE ER EN HALVØ

En skarp, letlæst og nødvendig bog i en tid, hvor både individualisme og fællesskab på mange måder har taget en usund drejning. 20 idéer til god individualisme og sunde fællesskaber

Gå til materialet

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk