Hvordan holder jeg kontakt med børnene i denne coronatid? Se tips længere nede på siden ...

Relevant for børneledere

Herunder kan du altid finde anbefalede materialer til børneledere, eller søge frit i alle ressourcer

Anbefalinger til dig ...

Noas ark - klistermærke-mosaikbog

Med Noas ark - klistermærke-malebogen kan ledere og foræld

4-8 år, 9-12 år, Købe, Noas ark, mosaik, klistermærker, gave

Klistermærker

Til fremstød eller den søde tand ... Vi har trykt fire fo

1-3 år, 4-8 år, Købe, Slik, Gevinst, Gave, Børnegevinst, Fremstød, Uddeling, Vingummi

Solbriller - de skifter farve!

Megaseje solbriller med farveskift "Jesus er ved din s

4-8 år, 9-12 år, Købe,

Børnefrø 3

Børnefrø 3 er den tredje bog ud af tre i serien af inspir

4-8 år, Købe, Børnefrø Bibelfortællinger Bibelhistorie Forkyndelsesmateriale Bibeltekster Børneklub Søndagsskoler Nyheder Kirkeklub


Send maletegningen fra Kirkefrø eller Børnefrø til den tekst, som der står i klubbens program, I skulle ha' hørt om.

Marker fødselsdage og dåbsdage, måske også selv hvis I ikke plejer at gøre det.

Send en kærlig hilsen fra jer ledere. Send et billede af jer og fx en ting, som I lige har fundet, og som har fået dig til at tænke på noget, som I har oplevet sammen i børneklubben/børnekirken.

Lav et lille løb rundt i byen på det tidspunkt eller den dag, hvor der ellers skulle være klub. Hvert svar skal sendes til lederen, som så sender beskrivelse af, hvor næste post er. Løs det sammen med søskende eller forældre.

Send en mail med en konkret aktivitet fra legekasse.dk
Måske kan du lade børnene hente materialerne, der skal bruges, et ulåst sted ved klubben - eller put dem i barnets postkasse.

Send en årstidsang, som du ved, børnene kender (fx Min Gud, du er stor, Syng med nr. 27), og giv børnene en opgave, der passer til årstiden. Hvis det fx er forår, så giv børnene en pose solsikkefrø, de kan så. Hvem mon får den største solsikke i sin have?

Noget særligt, som vi kan i DFS, er at vise nærhed og omsorg. Vis også det til børnene og deres familier i denne tid. Skriv et brev, del kage ud eller kom forbi med en ting, der kan minde barnet om Bibelens budskab (se fx lohse.dk). Hils på - på afstand.

Send et link til DFS' mange tegnefilm, fx i forbindelse med en højtid og find en maletegning i Kirkefrø/Børnefrø, der passer til. Se playlisten med tegnefilm her.
Se flere film på youtube.com/DanmarksFolkekirkeligeSøndagsskoler

Optag en film af dig selv, hvor du viser dagens aktivitet ud fra klubprogrammet - samtidig med, at du snakker om dagens tema. Send filmen og en personlig hilsen afsted samt en oversigt over, hvilke materialer, der skal bruges til aktiviteten.

Mal sten og gem dem rundt i byen, fx anlægget eller sportspladsen. Kan børn (og deres søskende/forældre) finde alle stenene? Måske har de et bogstav, der kan sættes sammen til et ord eller fx klubbens navn. Husk senere at samle stenene ind igen.

Henvis til Klub-Online, som er en online børneklub med sang, bibelhistorie og sjove aktiviteter. Der er premiere hver onsdag i lige uger på vores YouTube-kanal lige her - men det kan ses, hvornår det skal være.

Afhold online klub på det tidspunkt, hvor I ellers skulle have haft klub. Opfordr alle til at have saftevand og noget spiseligt ved sig. Tag en runde, hvor hver person kan bidrage med en god oplevelse og du fx bidrager med dagens bibelfortælling.

I kan også bruge andet end Zoom, men på zoom.soendagsskoler.dk kan I se en guide, der er så enkel, at alle kan være med, uanset tekniske kunnen.

Abonner på Superfrø, DFS' børneblad. Del det ud eller lav en lille udfordring, fx med fotos, så børnene kan gætte, hvor de kan finde det. Gem det fx ved klubbens indgangsdør eller andre udendørs steder.

Send link til en playliste med Gospel-kids og hør med, når der synges sange med bibelsk indhold. Udvælg evt. en sang, som børnene kan øve hjemme, og som synges, når I ses igen.

Fortæl bibelhistorie på samme måde, som hvis I var sammen. Optag det på video og send den til børnene. Klip filmen i app'en Perfect Video, upload til YouTube, da det er en let måde at få den sendt afsted, hvis man ikke er på Facebook. Medsend en lille hilsen hver gang I sender dem et link.

Idé sendt ind af Susanne Tindbæk Lunderskov, Legestuen Mariehønen i Mårslet

Afhold Naturbingo! Send en "bingoplade" ud til børnene. Inddel pladen i 12 felter. Skriv noget i hver felt, som man skal finde. Når man mener at have "banko", sender man et billede af sin plade tilbage til lederne. Felterne kunne på en god forårsdag indeholde ordlyden: Gren på 5 cm, en blå blomst, et takket blad, tre ens sten, en fjer, en gul blomst osv. Naturbingo er med til at åbne børnenes øjne for Guds skønne natur.

Varianter

  1. Fællesklub-bingo. Felterne udfyldes af børn/familier i klubben, der ønsker, at være med. Hvert barn/familie finder på en ting og sender ind til lederne, som så sender en fælles bankoplade ud. (Måske bliver der ting til 2 el. 3 plader). Når man har banko, sendes et billede af pladen til lederen.
  2. Klubbingo. Felterne udfyldes af lederen og sendes til børn/familier, der ønsker at være med. Tingene bliver sendt pr sms (fx én ting pr. 15 min.) i det tidsrum, hvor man plejer at holde klub, og alle er på jagt samtidig. Vi er sammen i klub – på samme tidspunkt, men bare på afstand.
  3. Ugebingo. Felterne udfyldes af lederen og sendes til børn/familier, der ønsker at være med. Der tilsendes en ting eller en række pr. dag. Lederen har derved kontakt til barnet hele ugen igennem, indtil næste uges ide tilsendes fra lederen.

Idé fra Line Hede, København

Kan man lave bibelhistorier med emojis? Se, hvilken familie, der gætter beretningen. Lad evt. familierne sende en ny beretning tilbage til lederen, som skal gætte den. Se et eksempel her (den er rimelig nem at gætte ...)

Lav en konkurrence, hvor børnene laver en tegning med temaet Min kirke. Den kan de sende elektronisk eller aflevere i kirkens postkasse. Tegningerne kan hænges op i kirkens glasskab eller fx vises på kirkens hjemmeside eller Facebook-side. Sæt en dag, hvor konkurrencen ophører og der trækkes en vinder eller tre. Gaverne kan gives, når kirken åbner op igen. (Bestem evt. en dag, hvor alle kan komme forbi og se, hvem vinderen er, hvor I har mulighed for at give alle, der har tegnet, en lille gave).

Idé sendt ind af Dorte Krogh Eriksen, Kingos Kirke på Nørrebro

Tænk selv videre - og send dine gode idéer til os, så vi kan være med til at sprede dem.

Relevant i 2020

ETHVERT MENNESKE ER EN HALVØ

En skarp, letlæst og nødvendig bog i en tid, hvor både individualisme og fællesskab på mange måder har taget en usund drejning. 20 idéer til god individualisme og sunde fællesskaber

Gå til materialet

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk