Fortælling fra Tanzania i børnehøjde

Mor, hent mig hjem

Af: Ellen Dalgaard Jensen
Id: M620
Kategorier: 4-8 år, Købe, Udgivelser,

Bogen indeholder små hverdagshændelser fra børnehavebørn, der på et spedalskhedshospital i Sikonge mødte danske Ellen Dalgaard Jensen, der var missionær i Tanzania.

Børnene var selv spedalske eller havde spedalske forældre. De nød godt af hendes omsorg og kærlighed. Børnene lærte at læse, skrive, tage ansvar for husdyr, dyrke mad i køkkenhaven, solgte varer på markedet osv. Derved kunne de opleve sig værdifulde.

Ellen sendte de små fortællinger hjem til en søndagsskole i Danmark, hvis børn illustrerede fortællingerne fra det virkelige liv i Tanzania.

Bogen er egnet til oplæsning – eller selvlæsning for de større børn - og giver et indtryk af et anderledes liv. Bogen vil give gode samtaler om vigtigheden af, at vi tager os af hinanden og især dem, som trænger til vores hjælp – også selvom de bor et andet sted på jorden.

Bogen egner sig til en missionsdag – hvor global mission skal ske i øjenhøjde.

Hensigten med bogen er at sætte fokus på oversete og sårbare børn - og hvordan de kan blomstre, hvis de får de rette betingelser. Vi hører om børn, der passer dyr, om Hayubu, der fløjter for æslerne, børnehavebørn, der underviser voksne i havebrug, skolebørn, der lærer voksne at læse og skrive - men også om myrer, der dræber høns og om musereden i orglet. mor hent mig hjem

Der vil være elementer på siden som ikke udskrives. Se materialet på hjemmesiden for at få det hele med.

relaterede materialer

pris

125 kr.

Info

Bogen er på 42 sider og har flere af de danske søndagsskolebørns tegninger på siderne.

Her er et uddrag fra bogen, skrevet som brev hjem til søndagsskolen i Danmark:

"Sidste år dyrkede børnene majs og jordnødder. I år har de lært at anlægge have, så nu går børnehavebørnene hjem til landsbyen og fortæller, hvordan man dyrker løg, tomater og kål, det er nemlig de færreste voksne, som ved det. Haven blev anlagt midt i tørtiden, så det var et stort arbejde at passe den, da den skulle vandes hver dag.

Vandet blev taget fra et vandhul, og børnene brugte små konservesdåser og spande, som de bar på hovedet. De kunne jo ikke bære så meget vand ad gangen, så de måtte løbe frem og tilbage mange gange, men det syntes de bare var sjovt.

Efterhånden blev haven en hel oase, hvor alt sprudlede af liv, mens alt omkring blev mere og mere vissent og tørt. Børnene arbejdede som små flittige myrer og gjorde de voksne meget forbavsede over resultatet.

Endelig kom dagen, hvor de kunne begynde at sælge af høsten. Der blev solgt løg og tomater for 100 kr, og pengene blev fordelt mellem børnene, hvert barn fik 2 kr.

Desuden fik de ældste en tur til zoologisk have i Tabora som løn for deres arbejde.

Kærlig hilsen Tante E"

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk