Jagten på Juliana - den tredje bog i serien "Tre i et træ"

Jagten på Juliana

Af: Runar Bang
Id: M557
Kategorier: 4-8 år, Købe, Udgivelser, Ideer til formidling,

Hør, hvad der sker, når en hemmelig pige gemmer sig i en hemmelig hule i et hemmeligt træ!

De tre venner Tilde, Erland og Steen finder Juliana i deres hemmelige hytte og forsøger at finde ud af, hvorfor hun er stukket af - og hvad hun er stukket af fra. De skjuler hende i en kirke for at beskytte hende mod den fare, der kommer nærmere og nærmere.

Det er en god bog til oplæsning og den tredje bog i serien "Tre i et træ", som er en velkendt serie for mange. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Læs det første af 21 kapitler i bogen her!

Der vil være elementer på siden som ikke udskrives. Se materialet på hjemmesiden for at få det hele med.

relaterede materialer

pris

149,95

Anmeldelse af bogen

Britta Bank Møller har læst bogen sammen med sin 9-årige datter. Og så skulle der skrives en anmeldelse - for bogen er rigtig god!

Bogen er tredje og sidste bind i serien om de tre venner, Tilde, Erland og Steen, som siden 0. klasse har haft en hemmelig klub sammen. De mødes i deres hytte oppe i et træ bag tjørnekrattet ude i skoven. De har givet hinanden hemmelige navne: Skildpadden, Bogfinken og Springfrøen og sammen tager de på spændende eventyr og får nye venner.

I "Jagten på Juliana" får de endnu et mysterium at løse. En vinterdag, hvor Tilde er taget alene ud til hytten, hører hun en underlig lyd oppe fra taget. Da hun kikker op, opdager hun en pige, som ligger og fryser. Pigen fortæller, at hun hedder Juliana og er stukket af hjemmefra. Nu har hun boet i hytten de sidste tre dage. Og hun er meget bange for at blive fundet. Den hemmelige klub mødes hurtigt og kaster sig ud i at løse et nyt mysterium. For hvem er Juliana, og hvorfor er hun på flugt?

Sammen hjælper de hende med at skjule sig i en lille kirke ude i skoven. Vennerne må både være modige og listige for, at andre i byen ikke skal opdage noget - selv ikke deres forældre. Desuden er politiet på sporet af pigen, men det er ikke den eneste fare, der lurer. Derfor får de brug for hjælp fra deres to gode venner: Gamle-Hans og Pimper-Nelly, som begge er fulde af skøre ideer. Og de har travlt.  For nogen er ude efter Juliana … Så hvis du vil vide, hvordan det går, så skynd dig at købe bogen.

Bogen er spændende lige fra begyndelsen og både børn og voksne bliver hurtigt grebet af fortællingen. Denne gang er fortællingen dog lidt mere dramatisk end de to forrige bind, og jeg vil derfor anbefale den for børn fra 8-10 år. Den er inddelt i 21 korte kapitler med fine illustrationer, som underbygger fortællingen. Desuden berører fortællingen på en fin måde emner som venskab mellem børn, at hjælpe andre, der er i problemer og sorgen over at have mistet ens far/mor.

Det helt unikke ved bogen er for det første, at fortællingen flettes sammen med bibelske historier om mennesker på flugt, og hvordan Gud hjalp dem. I den lille kirke, hvor Juliana skjuler sig, er væggene fyldt med billeder af bibelske personer på flugt. En af personerne er Daniel, som Gud beskyttede i løvekulen.

Fortællingerne bliver fortalt helt enkelt gennem Julianas læsning i en gammel bibel. Samtidig beskrives hendes tanker om Gud, som hun ikke kender. For det andet, åbner bogen op for, at børn også kan bidrage, når det handler om at fortælle om troen på Gud. Det sker gennem de tre venners samtale med Juliana. Derved bliver de bibelske fortællinger hverdagsrelevante og mulige for børnene at identificere sig med - også børn, der ikke kender Gud. Samtidig giver det mulighed for at fortælle både sine egne børn og børn i klubben mere om disse personer i Bibelen.

Jeg kan varmt anbefale bogen "Jagten på Juliana" og de to forrige bøger i serien: "Tre i et træ" og "Skatten i Liljedal"; både som højtlæsning for ens egne børn, børnebørn eller i børneklubben.

- Britta Bank Møller

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk