Sommerlejrhæfte 2013 (Leder)

Af: Stud theol. Daniel Præstholm, Skærring, pædagog Karen Bro Jensen, Århus, børnekonsulent Berit Skødt, Lystrup, og materialekonsulent Lissen Margård Bendix Jensen, Hinnerup.
Id: M388
Kategorier: 4-8 år, 9-12 år, Købe, Udgivelser, Lejr og bibelcamping, Ideer til formidling,

TEMA: Guld og grønne skove
- vi farver og graver... lad farverne fortælle...

Lederhæftet indeholder fem vejledninger til inspiration til lederens forberedelse...

5 farver danner grundlag og ramme for materialet. Farverne fortæller - på hver deres vis - om vigtige ting fra Bibelen. Her gives et overblik. Farverne er flg.:

Guld fortæller, hvordan Gud skabte jorden og alt var perfekt - også mennesket!

Sort fortæller, hvordan Adam og Eva adlyd den onde i stedet for Gud. Ondskaben kom ind i verden, og konsekvensen var, at vejen til Gud blev lukket for mennesker.

Rødt fortæller, at Gud i sin kærlighed havde en plan for alle mennesker. Han sendte sin eneste søn til jorden for at vise os, hvordan vi mennesker skulle leve. Guds største mission var, at Jesus skulle være verdens redningsmand. Hans røde blod gav nye muligheder for alle mennesker, der ville gøre brug af det.

Hvidt fortæller, hvordan Jesus tog verdens synd på sig, da han døde på korset. Han modtog Guds straf, som var vores. Dermed har han gjort os "rene", dvs. båret konsekvensen af vores synd. Når vi beder om tilgivelse for alt det forkerte, vi gør i ord, tanker og handlinger, og alt det, vi undlader at gøre, ja, alt det, der ikke vil Gud i os, så tilgives vi for hans skyld. Døren til Gud blev åbnet af Jesus på korset. Halleluja for det.

Grønt fortæller, at Jesus vil mere. Han vil også leve sammen med os - og vi skal leve tæt ved ham, som en gren, der sidder fast på stammen. Når vi gør det, hjælpes vi i livet af Jesus.

Farverne slutter med at fortælle, at alt engang skal blive som før.

Guld fortæller om en ny have og en ny jord, som Gud skaber, hvor alt er godt og perfekt som på skabelsens første morgen.

Ledervejledningen indeholder en gennemgang af teksten med baggrund, leksikon, fokuspunkter, ideer til brug af sanser, konkret tekstgennemgang for børn og juniorer, bibelord med aktivitet, forslag til sange, hjælpemidler, kreativitet og leg samt svar på børne- og junioropgaverne. Hæftet indeholder også et farveløb, en farvefest, temasang, æskeideer, ideer til morgen- og aftenandagter og en oversigt over alle de iderige bilag, der er lagt ind på nettet..

Kort sagt - et hæfte med masser af inspiration til dig som leder - til din lejr.

Der vil være elementer på siden som ikke udskrives. Se materialet på hjemmesiden for at få det hele med.

relaterede materialer

pris

DKK 79,95 /stk.

Information

Ledervejledning til bibelmateriale til sommerlejren 2013

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk