Sommerlejrhæfte 2013 (Junior)

Af: Stud theol. Daniel Præstholm, Skærring, pædagog Karen Bro Jensen, Århus, børnekonsulent Berit Skødt, Lystrup, og materialekonsulent Lissen Margård Bendix Jensen, Hinnerup.
Id: M387
Kategorier: 9-12 år, Købe, Udgivelser, Lejr og bibelcamping, Ideer til formidling,

TEMA: Guld og grønne skove
- vi farver og graver... lad farverne fortælle...

Fem farver danner grundlag og ramme for materialet. Farverne fortæller - på hver deres vis - om vigtige ting fra Bibelen. Her gives et overblik. Farverne er flg.:

Guld fortæller, hvordan Gud skabte jorden og alt var perfekt - også mennesket!

Sort fortæller, hvordan Adam og Eva adlyd den onde i stedet for Gud. Ondskaben kom ind i verden, og konsekvensen var, at vejen til Gud blev lukket for mennesker.

Rødt fortæller, at Gud i sin kærlighed havde en plan for alle mennesker. Han sendte sin eneste søn til jorden for at vise os, hvordan vi mennesker skulle leve. Guds største mission var, at Jesus skulle være verdens redningsmand. Hans røde blod gav nye muligheder for alle mennesker, der ville gøre brug af det.

Hvidt fortæller, hvordan Jesus tog verdens synd på sig, da han døde på korset. Han modtog Guds straf, som var vores. Dermed har han gjort os "rene", dvs. båret konsekvensen af vores synd. Når vi beder om tilgivelse for alt det forkerte, vi gør i ord, tanker og handlinger, og alt det, vi undlader at gøre, ja, alt det, der ikke vil Gud i os, så tilgives vi for hans skyld. Døren til Gud blev åbnet af Jesus på korset. Halleluja for det.

Grønt fortæller, at Jesus vil mere. Han vil også leve sammen med os - og vi skal leve tæt ved ham, som en gren, der sidder fast på stammen. Når vi gør det, hjælpes vi i livet af Jesus.

Farverne slutter med at fortælle, at alt engang skal blive som før.

Guld fortæller om en ny have og en ny jord, som Gud skaber, hvor alt er godt og perfekt som på skabelsens første morgen.

Hæftet indeholder fem timer med inspiration til samtale, opgaver og plads til besvarelse, der kan hjælpe juniorerne med at huske, hvad farverne fortæller. Foruden opgaver er der ideer til, hvordan emnet kan berøres via andre sanser, fx socialt og kreativt under punktet: Krop, saks og papir.

Bag i hæftet er der sider til personlig lejr-refleksion og -hilsner.

Trosbekendelsen, Fadervor og temasange er indeholdt i hæftet.

Der vil være elementer på siden som ikke udskrives. Se materialet på hjemmesiden for at få det hele med.

relaterede materialer

pris

DKK 24,95 /stk.

Information

Hæfte i farver med opgaver og udfordringer til juniorerne på lejren.

Kontaktperson

Lissen Margård Bendix JensenKonsulent i DFS (materialer)
Direkte:5056 8304Email:lissen@soendagsskoler.dk