16. December 2013

DFS arrangerer 'Børn og Gud' konference

Hvilken rolle spiller børn i kirken? Hvordan er børn en del af menighedens liv? Det og mange flere spørgsmål bliver der fokuseret på, når DFS sammen med syv andre kirkelige organisationer indbyder kirkeledere til ’Børn og Gud’ konference den 3. og 4. april 2014 i Børkop.

- I flere år har der været stor fokus på ungdomskultur og masser af sang og musik i rigtig mange kirker og kirkelige organisationer. Det er jo fint, men hvad er det lige, vi gør med børnene? De er åbenbart sværere at integrere i kirken, og mange steder er det nemmeste bare at sende dem til børnepasning i et sidelokale, siger Bent Molbech Pedersen, der er landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS).

- Men det er ikke godt nok. Barnets åndelige liv er ligeså vigtig som den voksnes.

- Ved dåben byder vi det lille barn velkommen i menigheden. For nogle er det blot et hyggeligt indslag i gudstjenesten for andre er det en afgørende begivenhed, som afføder en reflekteret og planlagt indsats i menigheden. Det kalder nemlig på menighedens ansvar for at bringe evangeliet videre til næste generation. Og det gælder fra dag ét. Derfor skal børnene have lov at være børn i menigheden med den respekt, det afføder. Ikke at de skal forgudes, men så de får kristen oplæring ligesom unge og voksne, og det kræver en reflekteret og kvalificeret indsats.

Indbyderne til konferencen er Kristent Pædagogisk Institut, Evangelisk Luthersk Mission, LM Kids, Børne- og UngdomsOase, Menighedsfakultetet, Dansk Bibel-Institut, Bibellæser-Ringen og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet