13. Marts 2020

Få det bedste ud af tiden

I de kommende uger, hvor klubaktiviteter og arrangementer er aflyst, er der god mulighed for at bringe troen og snakken herom ind i hjemmet. Fra DFS vil vi opfordre alle familier til at bruge noget af den ekstra hjemmetid til at fordybe sig i troen og Bibelen.

Herunder har vi samlet 10 muligheder, som I kan bruge i familien.

Se - og del - opslaget på Facebook her

1)
Hæng ud med Gud er et kvartalshæfte til familier med børn i alderen 8-13 år. Det hjælper til at læse i Bibelen og sætter gang i snakken om det, I læser om. Der er løbende abonnement, men I kan her på siden downloade en gratis prøve og hermed komme dybere ind i Bibelen sammen som familie.

2)
Måske gør I det allerede, men det kan være en god idé at tænke børnene med i bønnen. Dette kan gøres i klubberne, men også i hjemmet. Der findes mange forskellige måde at bede på. Her er en masse kreative måder at bede på, som I kan prøve af.

3)
Brug bolden, når I be’r! Se videoen og prøv en af Hannes forskellige bønnemetoder.

4)
Brug vores playliste med tegnefilm til at skabe rum for snak om forskellige bibeltekster derhjemme.

5) Se playlisten med Levende fortællinger - og prøv at opføre dem selv efterfølgende, når I først har snakket om dem.

6)
Andagter med kort: På YouTube kan du finde forskellige andagter med spillekort. Brug dem til snak og inspiration med jeres børn.

7)
Download appen Bibel app for børn, hvor børn kan lytte til og udforske bibelhistorier. Gennem appens interaktive univers og flotte illustrationer kan du få fortalt 40 bibelske beretninger. Der er også forskellige spørgsmål, vendespil og andet sjovt. Børnene kan selv udforske beretningerne, men I kan også sætte jer sammen forælder og barn og snakke om beretningerne. Se mere her.

8)
Bibelen for banditter er en danskudviklet app i lidt samme stil som ovenstående. Læs mere.

9)
Bibelbrug i praksis. Læs højt fra en børnebibel, og brug bagefter tid på sammen at finde historien i Bibelen. Kan I det? Er der ting, der er anderledes i den ”rigtige” bibel?

10)
Brug tiden derhjemme til at lytte til kristne børnesange fra fx Gospel-kids og PastaParty. Tag en snak med børnene om indholdet. Det vil måske overraske dig, hvor meget børnene får ud af sangene. Sangene kan blandt andet findes på Spotify og Youtube.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet