24. Marts 2020

Aflys aktiviteter til efter påske

I DFS bakker vi naturligvis op om statsministeren og sundhedsstyrelsens meget klare udmeldinger, så vi kan bidrage til at minimere smittespredning så meget som muligt.

Vi vil derfor bede jer om at aflyse ALLE klubaktiviteter, arrangementer, ledermøder, bestyrelsesmøder, lejrudvalgsmøde og lignende. Dette gælder i hvert fald til efter påske.

Kan mødet ikke udsættes, så afhold det på Skype eller lignende online kommunikationsplatform.

Specielt for DUF-klubber
Som ventet her DUF givet dispensation i forhold til afholdelse af lokale årsfester. Står det i jeres vedtægter, at generalforsamlingen skal være afholdt i fx 1. kvartal eller marts måned, så må den gerne udskydes til senere på regnskabsåret, når situationen er normaliseret. Den skal naturligvis stadig afholdes.

Ligeledes gives der dispensation for kravet om regelmæssige aktiviteter i den periode, som myndighederne fraråder at samles. Herefter skal aktiviteterne sættes i gang igen.

Vi må løfte i flok - krisen er et fælles ansvar
Det regner vi naturligvis med, at I vil acceptere - og det har vi også set den seneste tid - og minder om, at ansvaret ligger hos den lokale ledelse.

Vi skal ikke mødes fysisk, uanset antal. Den opfordring vil vi gerne give videre.

Vi følger udviklingen og myndighedernes anbefalinger og råd nøje. Hold øje med DFS' og sundhedsstyrelsens hjemmeside, da udviklingen sker dag for dag.

Hvis dette rejser nogle spørgsmål, er I velkommen til at kontakte landslederen, som vil svare så godt som det er muligt i situationen.

Lad os stå sammen i bøn for vores land, regeringen og øvrige beslutningstagere samt personalet i de forskellige væsner – der er brug for det!


Covid-19 spreder sig typisk på steder med mange mennesker, bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. DFS anbefaler at følge Sundhedsstyrelsens vejledning, som kan findes på sst.dk/corona.

Forebyg smitte mod corona
Sundhedsstyrelsen anbefaler at følge disse fem råd:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet