26. Februar 2020

Jonna Iversen ny konsulent!

Børn skal ses og anerkendes som de er

Jonna ringede selv og fortalte, at hun stod til rådighed for et arbejde i DFS! Nu begynder hun som ny konsulent og her kan du lære hende lidt at kende.

1. marts 2020 begynder Jonna Iversen som konsulent i det nordvestlige Jylland. Stillingen på 15 timer er nyoprettet efter en henvendelse fra Jonna, som faldt godt i tråd med en beslutning i landsudvalget om at styrke netop det område, fortæller landslederen i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Steen Møller Laursen.

- Jonna har 35 års erfaring med frivilligt arbejde med børn. Læg dertil hele hendes professionelle karriere med børn, og så har vi virkelig fået et scoop af en ressourceperson, udtaler en glad landsleder. Hun kommer til at arbejde i et område, hvor de to nuværende ansatte, Randi og Hanne, er konsulenter for op mod 80 klubber. Så her kommer Jonna også til at være kærkommen aflastning, påpeger Steen.

Vi manglede en børneklub. Det gør jeg da noget ved!
- Vi har i Indre Missions lokale kredsbestyrelse i flere år talt om, at vi manglede en børneklub i området. Jeg blev personligt mindet om det på forskellig vis og til sidst ringede jeg til Steen og sagde, at hvis det var Guds vilje, så var jeg klar, fortæller Jonna, der klart oplever sin nye stilling som et kald fra Gud.

Jonna er født og opvokset på en gård i Troldhede. Et par år efter at være blevet gift med sin mand Søren, der er graver ved Nees Kirke, flyttede parret til Bækmarksbro i august 1982. Her har de boet lige siden. I dag er Jonna 62 år og familien har fem voksne børn og fem skønne børnebørn.

Ekspert på børn
Gennem hele sin arbejdskarriere har Jonna arbejdet med børn. Hun blev uddannet diakon og socialpædagog i 1981 og har siden arbejdet 15 år som dagplejer og i børnehave, samt 20 år på to friskoler som bl.a. SFO-pædagog, SFO-leder og børnehaveklasseleder. P.t. er hun handicaphjælper for en pige.

- Min uddannelse har klædt mig godt på til at møde mennesker i alle aldre, fortæller Jonna. Min erfaring som pædagog og lærer har givet mig stor forståelse for børn og deres udvikling. Det er så vigtigt, at børn ses og anerkendes, som dem, de er. Jeg har altid lagt vægt på at fylde børns rygsæk med gode oplevelser. Det er vigtigt, at der er tid til at være der for børnene, i øjenhøjde med dem.

Vigtigt at fortælle om Jesus
Jonna vil også rigtig gerne fortælle børnene, hvem Jesus er. Derfor har hun været frivillig i børneklub og teenklub i 35 år, har i en del år været leder på Remmerstrandlejren og gennem 15 år i bestyrelsen for DFS' Lemvigkredsen. Lige nu er det Tangsø Teenklub, der nyder godt af Jonnas erfaring og hjerte for at fortælle børnene om Jesus.

Hvad skal du konkret lave?
- Jeg skal hjælpe med at tænke nye klubsteder og -former. Vi kunne nemlig godt være mere specifikke og fx lave en kreativ klub med billedkunst eller en aktiv klub med sløjd, bordtennis og natur - selvfølgelig stadig med bibelfortælling og sang.

- Jeg har selv været leder i DFS i mange år og ved derfor, hvor svært det er at arbejde fuld tid og derefter være frivillig i arbejdet med børn. Der er typisk lige overskud til det ugentlige møde, så jeg går i min ansættelse gerne ind og hjælper med at få et event eller en lejr op at køre, siger Jonna. Jeg vil gerne komme og høre, hvad det er, klubberne har gang i og så komme med nye idéer - og samtidig komme og anerkende det gode arbejde, de allerede gør.

Det vigtigste arbejde
- DFS' arbejde er det vigtigste af alt, fastslår Jonna. Jeg har altid brændt for at "give det største til de mindste" (DFS' slogan, red.), da jeg tror på, at de frø, jeg sår i barnet aldrig er forgæves. Jeg har i mange år brugt materialer fra DFS og været meget glad for det.

I sin fritid strikker Jonna til hjemløse, da hun synes, det giver god mening. Hun elsker at læse bøger og har en dejlig have, som hun nyder at passe og slappe af i.

Et kæmpe velkommen til dig, Jonna! Må Gud velsigne dig i din nye stilling.

Jonna Iversen ny konsulent!

Se Jonnas profil på jonna.soendagsskoler.dk

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet