26. Juni 2019

Godt nyt for Fyn!

Frederik Meyer Olesen og Laura Grinderslev Christensen har sagt "Ja" til stillingen som hhv. konsulent og volontør i DFS

- Vi er rigtig glade på Fyns børn og frivilliges vegne, udtaler landsleder Steen Møller Laursen, der efter sommerferien kan se frem til, at de to fynboer - Frederik Meyer Olesen og Laura Grinderslev Christensen - kan begynde i deres stillinger som hhv. konsulent og volontør i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

- Det har gennem længere tid været et ønske at få flere kræfter til Fyn, og det er derfor ekstra glædeligt, at vi kan ansætte hele to på én gang.

Laura - volontør i DFS
Der har tidligere været ansat en volontør for et år, Katrine Vinkel Nielsen, der fortæller om den stilling, Laura nu skal overtage:

- Det bedste ved at være volontør er at kunne opleve at gøre så meget ved at give så lidt. Mange steder på Fyn er der folk, der brænder for at fortælle børn om Jesus, men som lige mangler ressourcerne. Og det er fantastisk at have den mulighed at være den ressource - fordi det simpelthen er det, man er ansat til.

Laura skal særligt have fokus på at hjælpe med at starte og støtte børneklubber samt Messy Church på Fyn samt sætte gang i noget mere udadrækkende, diakonalt arbejde i Odense. Hun er p.t. frivillig i en lokal junior-/teenklub for børn 7-15 år, så det skulle være lige til højrebenet. Derudover vil hun også hjælpe til med tal-dansk-cafe og meget andet forskelligt kirkeligt arbejde blandt børn og juniorer.

Laura er 20 år og bliver her til sommer student fra STX, Midtfyns Gymnasium i Ringe, hvor hun har gået på musiklinjen. Laura er nemlig ret musikalsk. Hun synger i kor og spiller en række instrumenter, særligt violin og klaver, men også guitar, fløjte og trompet.

Volontørstillingen løber 1 år fra sommeren 2019.

Frederik - konsulent i DFS
Frederik vil efter sommerferien overtage Brittas område Fyn, som hun har varetaget sammen med kredsene Fredericia-Kolding, Vejle, Give og Lunderskov.

På den måde har Fyn været underbemandet, og de mange frivillige kræfter er derfor mindst lige så glade som den erfarne konsulent, der nu får en ny kollega.

Frederik er som Laura også musikalsk, hvilket ved selvsyn kan ses og høres på YouTube-kanalen "Frit fra leveren", der er hans musikalske projekt, hvor han deler nogle af de sange - primært over bibelvers - som han skriver og indspiller i sit lille hjemmestudie.

Frederik blev i 2018 færdiguddannet på læreruddannelsen på University College Lillebælt i Odense. Her bor han til daglig efter at have vokset op i Løsning.

Udover at have været leder på lejre siden 2009 har Frederik i foråret 2019 været i virksomhedspraktik som kirke- og kulturmedarbejder i Sankt Hans Kirke i Odense. Derfor har han erfaring med meget af det, han får brug for i sin nye stilling, nemlig forkyndelse og formidling for børn og voksne, sang og musik, babysalmesang, minikonfirmandundervisning og anden undervisning, både i store forsamlinger og mindre, intime grupper.

Det er den 15. august, at Frederik Meyer Olesen begynder som konsulent.

- Jeg skal finde flere steder, hvor vi kan starte en børneklub. Samtidig skal jeg have kontakt med de eksisterende klubber og være en ressource for dem, fortæller Frederik om nogle af de arbejdsopgaver, der venter.

Fredrik er 26 år og kommer fra Løsning, hvor han har gået i børneklub og junior-/teenklub. Efter gymnasiet tog han et sabbatår, hvor han rejste rundt i Australien og 25 stater i USA for at formidle kristendommen til børn og unge med musik og dukketeater.

- Her fik jeg smag for at være i en kristen organisation og forkynde evangeliet til børn og unge. Det var meget sjovt og interessant, fortæller han. Det var under dette ophold med Youth Encounter, at han mødte sin kone, Katie.

- Mens jeg tog uddannelsen, lå det i mit baghoved, at jeg ikke nødvendigvis skulle være lærer på en skole, fortæller Frederik, der i fritiden kommer i Indre Mission i Odense og i Sankt Hans Kirke. Her har han været engageret i kirkens børneklub, »Børnehjørnet«.

- Jeg brænder for at være sammen med børnene og forkynde for dem i børnehøjde. Da jeg så stillingsopslaget om en DFS-konsulent på Fyn, overvejede jeg, om jeg skulle søge. Samtidig var der flere, der prikkede til mig, slutter den kommende konsulent, der i fritiden ivrigt spiller discgolf og musik.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet