4. Januar 2019

Tillykke Rudolf!

Rudolf Larsen fylder rundt i dag. Han er konsulent i DFS og føler sig stadig som et legebarn

60 år er ingen sag. Rudolf Larsen bliver troligt ved, for han har i alle sine 20 års ansættelse i DFS været gammel i børnenes øjne. Men når børnene kan lide en, så er alder ingen hindring!

- Selv om man kommer op i årene, så bliver man aldrig for gammel for DFS. Vi har haft ledere med, der har været 80, bemærker konsulenten med et glimt i øjet. Når man vil børnene, og oveni har en livserfaring og myndighed i kraft af sin alder, så har det tværtimod en positiv effekt. Det gælder også over for forældre, at jeg næsten er en generation ældre. Jeg kan tale ind i deres liv på en anden måde, når de ved, at alt det, de går igennem som forældre og autoritet i hjemmet, det har jeg prøvet.

Rudolf Larsen blev født 4. januar 1959. Han voksede op i Grene lidt uden for Billund, hvor faderen i næsten 30 år arbejdede på Lego. Moderen var hjemmegående, så længe børnene var hjemme, og familien kom i Grene Kirke og Løvlund Missionshus. For ikke så længe siden var Rudolf tilbage i sin barndoms missionshus, hvor han holdt en familieaften, og de er stadig godt i gang.

Dialogen er det bedste
Rudolf Larsen elsker børnenes ligefremhed. De siger tingene helt uden filter og giver kontant afregning, for de siger det lige ud, som det er.

- Når de er i tvivl om noget, så spørger de lige med det samme, i stedet for at prøve selv at analysere, som voksne gør. Man får en anden dialog med børn, så man får fisket misforståelser op med det samme. På samme tid skal man være meget opmærksom på, at de har tillid til en og sluger det hele råt. Det er et stort ansvar, påpeger Rudolf. Hvis man får sagt i en bisætning, at Jesus døde på korset, så spørger de med det samme, hvorfor han gjorde det.

For tiden er Rudolf optaget af fremstød, hvor han forsøger at få klubber til at tiltrække nye. Det kræver, at der er lokale, der brænder for det, så det ikke glider ud i sandet, når konsulenten forlader sådan en udadrettet dag.

Club Cool på hjul
Ti måneder om året, fra marts til oktober, er Rudolf på farten med Evigglad, der er DFS' rullende søndagsskole. I oktober kom der en ny bil til projektet, og siden da har Rudolf brugt noget af sin tid på at indrette den med hylder og fremstille nye legeredskaber til næste sæson, bl.a. nogle ekstra høje stylter, som er sjove at gå med. Andre ting er slidte, og så reparerer han dem.

Bestyrede sømandshjem
Rudolf kom på kristen efterskole i Borremose i 10. klasse. Det var her, troen på Gud blev personlig for ham. Efter efterskoleopholdet blev han landbrugskarl og fortsatte på Nr. Nissum Landsbrugsskole, da han tænkte, at det var den vej, livet ledte ham. Men da han kom ud som karl igen, fandt han ud af, at han ville noget andet. På sin farmors anbefaling kom Rudolf derfor på Sømandshjem i Hanstholm. Det var i 1983. På sømandshjemmet arbejdede også Elin, og de to endte med at blive gift. Sammen fortsatte de som bestyrerpar af sømandshjemmet fra 1986 til 1988.

Der kom et par børn til, og familien flyttede til Sønderjylland. Her arbejdede Rudolf som smed et par år på Birk-Dahl A/S i Toftlund. Fra januar 1992 som værkfører, hvor han stod for hele produktionen af staldinventar og modulbyggeri af stalde.

Fik et kald fra Gud
I 1998 blev Rudolf ansat i Søndagsskolerne.

- Jeg havde det rigtig godt på Birk-Dahl, men mærkede, at jeg fik et kald fra Gud, beretter Rudolf. Jeg ville kun blive børnekonsulent, hvis jeg var 100 % sikker på, at det var Gud, der havde sat mig der. Og jeg bliver her kun så længe, at jeg stadig er sikker på det, forsikrer han.

Elin og Rudolf har fire voksne børn sammen. Den ældste, Henrik, er 31 og er ved at uddanne sig til landmand i Gråsten. Datteren Heidi er 30 år, gift og arbejder som pædagog med handicappede børn i Åbenrå. Helge er 28 og trives godt på Sydhjørnet i Vamdrup, et af Kristen Handicapforenings bofællesskaber. Den yngste, Heine, er 23 og bor i Silkeborg. Han blev udlært bager i 2018 og er nu i fast arbejde samme sted.

- Vi råbte 4H, og så kom de løbende, ler Rudolf, da snakken falder på valget af børnenes navne. I det hele taget mærker man en særlig varme over konsulenten, der altid er frisk på en humoristisk bemærkning.

Ole opfinder
I fritiden holder han af at komme ud i naturen på sin motorcykel og bruger tid i sit veludstyrede værksted. Her får han gamle ting til at fungere igen. To gamle cykler bliver skilt ad og samlet med styr i begge ender. Der bliver konstrueret sæbekassebiler og små stykker mekanik bliver brugt på nye måder. Det synes Rudolf er rigtig sjovt, og noget af det ender med at blive brugt i forkyndelsen. Konsulenten kan nemlig godt lide at drage paralleller fra bibelhistorier til vores konkrete hverdagsliv. Det kan både børn og voksne bedre relatere sig til.

- Det bedste jeg ved, er at fortælle børn om Jesus, understreger konsulenten. Hvis jeg kan få dem til at se, at Gud er allestedsnærværende og altid er villig til at hjælpe, så bliver jeg glad. Gud er nærværende i alt det, der sker i dit liv, netop fordi han kan lide dig.

Rudolf har kontakt med knapt 30 af DFS' over 300 klubber, foruden en række lejre i det sydlige Danmark. Han nyder at komme på besøg og møde både ledere, forældre og børn.

Selve tresårsdagen fejres i selskab med familien og nære venner.

Tillykke og Guds velsignelse over dagen og fremtiden!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet