19. December 2018

140 mio. reddet på målstregen

"Trossamfundslov havde nær kostet kirkelige foreninger op imod 140 millioner kroner årligt i indtægter. Men nu er Skatteministeriet og brancheorganisation ISOBRO blevet enige om en løsning, der sikrer, at bidrag til de kirkelige organisationer også fremover er fradragsberettigede."

Det skriver Kristeligt Dagblad i dag. Læs hele nyheden her.

DFS har kæmpet sammen med en række folkekirkelige organisationer, med Indre Missions formand, Hans Ole Bækgaard, i spidsen. Den 1. januar 2019 ville nye regler nemlig træde i kraft, som ville få den konsekvens, at DFS og andre kirkelige organisationer ville miste retten til fradragsberettigede gaver.

DFS har også indsendt høringssvar og appelleret til at finde en løsning. Ministeren og embedsværket har lagt sig i selerne for ikke at ramme skævt med lovgivningen, og har pga. høringssvaret annulleret den del, som ville gå ud over kirkelige foreningers fradragsret.

- Det er dejligt, at vi i Danmark bliver givet mulighed for indsigelser og at der fra politisk hold er lydhørhed over for uforudsete konsekvenser. Stor tak for det, udtaler en glad Steen Møller Laursen, landsleder i DFS.

Tak for enhver, der vælger at benytte muligheden for at give fradragsberettigede gaver til Danmarks børn!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet