11. Oktober 2018

Michael fylder 40 i dag

Begyndte i børneklubben - og er ikke stoppet siden!

- Jeg startede selv i børneklub som barn, og da jeg blev for gammel til det, fortsatte jeg som ung leder, både på lejr og i klub. Senere blev jeg lejrchef på forskellige lejre på Sjælland og var formand for Sorøkredsen, dengang den var der, fortæller Michael Nørgaard.

Før sin ansættelse i marts 2016 som konsulent havde han i en årrække været fritidskonsulent i DFS.

Dem, de andre ikke vil lege med
Michael har en særlig forkærlighed og evne til at indgå i relationer med dem, de andre ikke vil lege med. Diagnoser eller ej, så er der nogle børn, der fylder mere i en klub, og det kan frivillige nogle gange være udfordret af. Sådan et sted elsker Michael at komme ud til. Her føler han, at kan han gøre en forskel og komme med konkret sparring til de frivillige.

I det hele taget brænder han for at få de frivillige sat i spil, og derfor prioriterer han at køre ud og besøge klubber og kirker. På den måde oplever de frivillige, at de har en konsulent, de kan gå til.

Helhedstænkende
Michael Nørgaard har været med til at sætte gang i initiativet Break. Det er en klubform, der er et samarbejde på tværs af DFS og IMU, Indre Missions Ungdom. Break har som mål at klæde de frivillige, som arbejder med juniorer og teenagere, på til opgaven, og inspirere dem til at gøre overgangen fra junior til teen god.

Og netop dette med at tænke ting i deres helhed er et kendetegn for Michael.
- Der er mange måder at lette overgangen mellem junior- og teenklubben og gøre det interessant, så juniorerne ikke vælger det kristne fællesskab fra, siger konsulenten. Break er en meget konkret måde at gøre det på.

Lejrchef og Ungledertræning
Michael er som konsulent i DFS ansvarlig for Sjælland, Lolland, Falster og Møn – bortset fra Hovedstadsområdet, hvor Line arbejder. I sit område er han knyttet til forskellige lejre, bl.a. Havnsølejren, Søndagsskoleborgen Feddet og en lejr på Nordsjællands Efterskole. Særligt på lejrene er der mange unge ledere, der selv ofte har været glade brugere af lejrene som børn.

Disse unge ledere ligger meget på Michaels hjerte. Derfor er han også involveret i og underviser på Ungledertræning på Sjælland. Her udklækkes kommende ledere til lejre og klubber, Michael kører rundt til og hjælper.

Uddannet pædagog
Michael har tidligere arbejdet på Kristelig Handicapforenings bofællesskab Elmebo i Dianalund. Han er uddannet pædagog og har i fire år været souschef i en børnehave. I perioden 2004-2010 var han med i landsudvalget, DFS’ bestyrelse.

Michael voksede op i midtjyske Brande og sønderjyske Hoptrup lidt syd for Haderslev. Han har siden 1998 boet på Sjælland. Siden 2005 har han boet i Sørbymagle ved Slagelse sammen med sin kone Ida og parrets tre børn på hhv. 8, 11 og 14 år.

Aktiv i fritiden
I fritiden kan Michael godt lide at bruge sine hænder. Han har brugt en del tid på at renovere familiens hus, men han nyder også at spille musik og spiller både guitar og trommer.

TAK fordi du med dit arbejde og med dit liv er med til at give det største til de mindste! Vi ønsker dig Guds velsignelse over dagen og fremtiden!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet