23. August 2018

Ny konsulent til Bornholm!

Morten Nørgaard skal favne flere aldersgrupper, for nu går DFS og Indre Missions Ungdom (IMU) sammen i ny fælles satsning

- Det er superdejligt, at vi nu får en konsulent til Bornholm, en der har fået kaldet til at fortælle børn og unge om Jesus. Det er så vigtigt, at vi er til stede der, siger Steen Møller Laursen, landsleder i DFS.

Den nye stilling er 75 % i DFS og 25 % i IMU og løber over fem år med mulighed for forlængelse. Det er det eneste sted i landet, at de to organisationer laver en fælles stilling.

- Netop det at bygge bro mellem børne- og teenarbejdet hænger frygtelig godt sammen, forklarer Morten. Det er godt at tænke organisationerne sammen, så barnet i børneklubben naturligt går videre over junior- og teenklubben til ungdomsarbejdet!

Niels Hankelbjerg Mortensen er landsleder i IMU og er meget enig.

- Det bliver rigtig spændende at følge, fastslår han. DFS og IMU er mere end bibelhistorier for børn og hyggeligt samvær for de unge. Det er at give dem noget livsændrende, og et mere sammenhængende forløb kan forhåbentlig være med til, at de unge lærer Gud bedre at kende - og ikke mindst holder fast i ham.

Diakonal pædagog
Morten begyndte i 2001 en landbrugsuddannelse, men arbejdslivet fik allerede i 2003 en diakonal drejning, først som ansat på Soldaterhjemmet i Vordingborg, siden i forskellige stillinger, hvor han bl.a. har arbejdet med autistiske børn og handicappede.

I 2013 blev Morten færdiguddannet pædagogisk assistent og har siden da været ansat som støttelærer på Stubbekøbing Efterskole, hjemmevejleder på bofællesskabet Skærvebo i Løsning og pædagogisk assistent i Børnehaven Krokushaven i Horsens.

Missionærmedhjælper
I en mellemliggende periode, fra 2007, var Morten 3-årig missionærmedhjælper i Indre Mission, hvor han arbejdede med kristent børne- og ungdomsarbejde. Dermed har han erfaring med meget af det, han nu skal i gang med.

- Min oplevelse af DFS og IMU er, at det er et kanongodt arbejdsfællesskab. Det er virkelig unikt og det tiltrækker mig meget. DFS har også mange gode materialer, som jeg gerne vil være med til at udbrede på Bornholm, fortæller Morten. I begyndelsen vil jeg besøge klubber og skabe tillid til mig, så man kan gå til mig som ressourceperson.

De frivillige skal ha' det godt!
Det er vigtigt for den nye konsulent, at de frivillige har det godt, at de vokser med deres opgave. Han har en sjælesorgsuddannelse på 4 uger, og vil derfor også gerne lægge øre til, når tingene gør ondt.

Jæger og tryllekunstner fra Bakken
I begyndelsen vil Morten bruge tid på at lytte til de frivilliges behov, og en af de opgaver, han glæder sig til, er de forskellige lejre, hvor han skal koordinere frivillige opgaver.

- Som naturmenneske kunne noget med naturen sagtens være en mulighed for et lejrtema, men særligt glæder jeg mig til at få idéer sammen med lederne, til at inspirere, blive inspireret - og ikke mindst bare have det sjovt sammen med børnene, fortæller Morten, som foruden at være jæger både på land og på hav også er ivrig lystfisker.

Morten har været tryllekunstner i mange år og har for nylig været i en børnehave og trylle for 200 mennesker. Tryllekunsten begyndte sammen med tidligere børnekonsulent Keld Hansen på Sjælland, da Morten var ansat som volontør i IM. Dengang tryllede Morten til højtiderne. Siden var han i lære hos Kurt Flemming, der har været Pjerrot på Bakken i over 20 år.

Søger hus på Bornholm
Morten blev i 2008 gift med Bettina, der er sosu-assistent. Hun er samtidig bornholmer, og familien har derfor en del relationer til øen og håber på, at netværket nu vil hjælpe med at finde både hus til leje og institution til børnene.

Hustruen søger samtidig arbejde på øen og Morten gerne lidt jagt. Tilflytterne, der har to børn, Mathias på 4 år og Matilde på 1 år, søger efter hus med lidt have, gerne ude på landet.

I sin fritid elsker Morten Nørgaard at være sammen med familien og børnene, gerne i zoo eller sammen til Disney Sjov. Han begynder i stillingen 1. november 2018.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet