1. August 2018

20 år med børn og bibelhistorier

Rudolf Larsen fejrer i dag 20 års jubilæum med bibelhistorier og hoppeborge i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Selvom Rudolf Larsen runder hjørnet, hvor han i to årtier har været konsulent i DFS, så indrømmer han gerne, at han stadig er lidt af et legebarn. Og derfor passer det ham strålende, at han er den, der står for udlejning af legeudstyr.

Ti måneder om året, fra marts til oktober, er Rudolf nemlig på farten med Evigglad, der kommer ud med bl.a. hoppeborge, trylleri og bibelhistorier, dels for at gøre opmærksom på en eksisterende kirke- eller børneklub, dels for at hjælpe med opstart af nye klubber.

- Det giver masser af positiv respons fra lokale, når vi kommer ud og sætter gang i en sjov dag for børnene, fortæller Rudolf, som egentlig ikke ønsker så meget opmærksomhed omkring ham selv.

- Det vigtigste for mig er at pege på Jesus. Jeg skal ikke være i centrum, det skal han, siger Rudolf. Det er rigtig stort for mig at se børn blive fanget af en bibelhistorie. Når jeg kan se, at de ser et glimt af hvem Gud er, så føler jeg, at jeg har gjort mit arbejde godt, fastslår han.

Hoppekirke m.m.
Fra 2018 er der kommet en stor hoppekirke med i porteføljen af udstyr, som klubber og kirker kan leje. At holde styr på hoppeborge, biler og udlejning kræver et overblik, som Rudolf bl.a. har fra syv års erfaring som værkfører.

Skøre ting i værkstedet
Rudolf er gift med Elin, og de har fire børn sammen, som alle er fløjet fra gården i Agerskov. I fritiden holder han af at køre motorcykel og være i værkstedet for at få gamle ting til at fungere igen på skøre og sjove måder. Lige fra gamle traktorer og til små stykker mekanik.

Et godt grin
I selskab med Rudolf er man sikker på et godt grin, for humor og skæve vinkler er kendetegnende for ham. Det mærker de bl.a. til familieaftener i missionshuse, hvor han formår at samle hele familien til i fællesskab at lave sjove ting med udgangspunkt i at ville fortælle en pointe fra en bibelhistorie. 

- Jeg kan lide at holde familieaftener, fordi det er en god måde at samle hele familien på, understreger konsulenten. Han har kontakt med cirka 30 klubber og nyder at komme på besøg og møde ledere og børn. Rudolf nyder også at være tæt på børnene, formidle og skabe gode relationer på mange af Søndagsskolernes lejre.

- Det bedste jeg ved, er at gøre børn glade og fortælle dem om Jesus.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet