13. September 2016

Ny landsleder i DFS!

- Det er et supergodt valg, mener formand for Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, sognepræst Michael Thomsen, der glæder sig over ansættelsen af Steen Møller Laursen som ny landsleder.

Steen Møller Laursen kan 15. oktober 2016 sætte sig i landslederstolen på Korskærvej i Fredericia.

- Jeg har store forventninger til samarbejdet, fortsætter formanden. Dels har jeg hørt ham blive rost til skyerne, og dels bekræfter møder og samtaler, at Landsudvalget og Steen sagtens kan finde samme bølgelængde. Vi vil det samme, nemlig at børn skal høre bibelfortællinger og høre om Gud og Jesus.

Den 48-årige ingeniør bor med sin kone i Videbæk. De har tre store børn sammen.

Steen Møller Laursen er uddannet ingeniør i Århus, og det var i mange år denne vej, at karrieren ledte ham. Fra 2000 til 2010 var han teknisk chef med personaleansvar i forskellige jyske ingeniørvirksomheder.

Mødte Gud i børnenes søndagsskole
Vendepunktet kom i 2005, hvor børnene kom i søndagsskole i Videbæk. De kom hjem med spørgsmål, som hverken Steen eller hustruen Charlotte kunne svare på. Det fik stor betydning for deres trosliv, som begyndte at spire frem. Det var spørgsmål, de også selv ville have svar på. I dag kommer familien trofast i Indre Mission i Videbæk, hvor både Steen og hustruen Charlotte er engagerede, blandt andet som frivillige med sjælesorg og kriseberedskab.

Derefter tog også karrieren et vendepunkt, da han i 2008 blev fritidsansat som familiekonsulent i Indre Missions Familiearbejde. To år senere blev han landsleder samme sted. Pludselig var det ikke længere maskiner, men mennesker, han arbejdede med.

I det hele taget ligger sjælesorg og relationer mellem mennesker meget Steen på sinde. Han har bl.a. taget certifikatkursus i familierådgivning, er certificeret PREP-leder ved Center for Familieudvikling og er bestyrelsesformand for diakoniforeningen Agape.

Han kommer derfor fra én landslederstilling til en anden: Familiearbejdet med 5 ansatte og 180 frivillige bliver byttet ud med en yngre målgruppe, nemlig børnene, 10 ansatte og 1.000 frivillige. Men familien og relationer mennesker imellem vil fortsat være mærkesager.

- Jeg glæder sig især til samspillet med medarbejdere, siger Steen Møller Laursen, til at hjælpe mennesker spille sig selv og hinanden gode. Jeg er en person, der møder mennesker med stor empati, men samtidig ikke er bleg for at tænke visionært og sætte retning. Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler har et rigtig flot klubarbejde, men det kunne være spændende at kigge mere på hjemmene – så flere får åbnet Bibelen derhjemme.

I fritiden elsker Steen Møller Laursen at tage billeder, særligt af natur. Det var derfor en af de største oplevelser at se – og fotografere – Rocky Mountains i USA.

At færre og færre børn bliver døbt er en udfordring, mener den kommende landsleder, men også at kirken nogle steder er blevet irrelevant for danskerne. Med sin egen troshistorie som ballast brænder han for at gøre Gud og Jesus relevant. Det går ham derfor på, at børn i Danmark generelt har for få steder, hvor de kan lov til at høre om Jesus. Det vil han ændre på, blandt andet gennem flere søndagsskoler i de kirkeligt set tyndt befolkede områder.

Steen Møller Laursen afløser Brian Nissen, der i maj stoppede som landsleder.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet