23. Maj 2016

175 ledere blev inspireret

Lianne Semans Smith var hovedtaler på en velbesøgt Inspirationskonference 2016, hvor overskriften var Opdag Gud sammen.

- Det var en rigtig god konference, hvor alt bare klappede. Der var et meget varieret program og heldigvis god tilslutning til alle de mange forskellige seminarer, fortæller Berit Skødt, der er konsulent i DFS og Gospel-kids.

Kun 23 % lærer ved at lytte
Lianne Semans Smith var hovedtaler på konferencen. Hun fortalte, at hun har lært mere om Gud ved at undervise børn om Gud end hun nogensinde har gjort ved selv at få undervisning eller høre en prædiken. Hun spurgte retorisk, om der er nogen, der kan gengive fem prædikener, man har hørt.

- Det er sjældent, at det for alvor sidder fast, når man bare lytter. Det er til gengæld nemmere at komme i tanker om de fem bedste illustrationer eller aktiviteter fra dengang man gik i søndagsskole, siger Lianne.

Som forkynder og leder kunne man derfor være opmærksom på, at der er forskellige måder at fange børns opmærksomhed på. Kirkens primære kommunikationsform har altid været at få tilhørere til at lytte. Ifølge en undersøgelse, Lianne refererede til, foretrækker kun 23 % den form.

Andre former at lære på er at se, at tænke højt med andre, at læse, at gøre, og at reflektere stille. Det er læringsformer, man fx bruger i Messy Church og Godly Play, og som Frøserierne tager højde for.

Lianne Semans Smiths to foredrag – samt andre seminarholderes oplæg – er lagt ud på inspirationskonference.dk

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet