29. Februar 2016

Bornholm gav genlyd

Rundt omkring vrimler det med glade børn. Alle er i smarte sorte t-shirts. Børnene er spændte, og det er ikke uden grund. Om lidt går de på scenen for at holde afslutningskoncert på den bornholmske udgave af årets Gospel-kids Festival.

Inde i salen lykkes det at få et par af børnene til at stå stille længe nok til, at vi kan lave et lille interview (se link til højre).

Gospel-kids Festivalen er arrangeret af Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og har vist sig at være et meget populært tilbud for øens børn. Mange deltagere kommer igen år efter år for at møde de gamle venner og måske finde en ny, mens de sammen boltrer sig med musikken. I år blev koret dirigeret af musiksekretær Benjamin Hougaard fra Sommersted og pædagog Elsa Mikkelsen fra Hasle, og som noget nyt, kom musikken ikke fra en CD, men fra et rigtigt band.

Ikke mindre end 200 gæster dukkede op for at overvære koncerten. Arrangørerne skynder sig at finde 100 stole ekstra, og så er de klar. Bassen bider i gulvet, børnene bæver forventningsfulde mens de indtager deres pladser. Nu er det nu. Tre, to, én, dirigenten løfter en hånd i vejret, og mens musikken brager ud gennem højtalerne danser børnene ind på gulvet. Festen er i fuld gang.

Tekst, billeder og video: Carsten Fonsdal Mikkelsen

Bornholm gav genlyd

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet