26. August 2015

Vinder drømmerejse

Fem ledere af en børneklub i Tejn på Bornholm havde svært ved at tro deres egne ører, da de fik overrakt beskeden af DFS-konsulent i Øst, Karen Markussen: De havde vundet Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers årlige konkurrence for DFS-klubber tilsluttet DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd.

- Det er meget uvirkeligt – det kan da ikke være rigtigt, lød det fra en tydelig bevæget leder, der sammen med fire medledere står til at skulle planlægge en studierejse til Israel.

Se videoen med fire af de overraskede ledere!

Konkurrence for DUF-klubber
Hvert år kan en klub i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler vinde en studierejse til Israel for lederne – eller få hele klubben af sted til en valgfri forlystelsespark med alt betalt. I 2014 var Ølgod Juniorklub i Djurs Sommerland – og i år skal fem ledere i Tejn Søndagsskole altså på studierejse til Israel.

De fem ledere fra den lille by på Bornholm havde indsendt vedtægter, program, kontingenter, referat af generalforsamling – alt det der skal til for at være en DFS-klub foreningsopbygget under Dansk Ungdoms Fællesråd. Der var 172 andre klubber, der havde gjort det samme, men heldet var altså med Tejn.

Vi skal til landet vi fortæller om!
Det er en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse. Lederne glæder sig til at se de steder, de uge efter uge fortæller børnene om. En studietur til det land, hvor langt de fleste af Bibelens historier foregår, skal gøre bibelhistorierne endnu mere levende for børnene i klubben. Lederne kan se frem til at besøge lokalt børnearbejde i Israel, og mange andre spændende oplevelser. Når studierejsen er sat sammen, og lederne har fundet en dato, hvor de alle kan, så går turen til Israel.

Fakta
Søndagsskolerne laver hvert år en lodtrækning blandt sine DUF-klubber for at tilskynde og takke ledere for at lave det foreningsopbyggende arbejde, som årligt giver DFS over 3 mio. i DUF-tilskud via tipsmidlerne. DFS har 350 klubber tilsluttet. Af disse er 173 pt DUF-klubber. Udover mange andre fordele, så er der altså rimelig go' chance for at vinde konkurrencen, hvis andre klubber overvejer at blive DUF-klub i DFS!

Vinder drømmerejse

Er det din klub næste år?
Er din klub ikke DUF-registreret - så kan du nå det til næste sæson. Udover at kunne vinde enten en tur til et sommerland eller studietur til Israel, så er der rabatter til Børnefrø, Juniorfrø, udlejning af Evigglad-udstyr, mm.

Se her, hvor nemt det egentlig er

Fakta om DUF og tipsmidler
DFS får tilskud fra tipsmidlerne, baseret på antal medlemmer i DUF-klubber samt antal DUF-klubber med over 10 børn. Det er cirka halvdelen af budgettet, der kommer herfra, så det er et supervigtigt arbejde, DUF-klubberne gør - og det vil vi selvfølgelig gerne tilskynde til og takke for!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet