10. Marts 2015

Video fra Gospel-kids Festival

Det var 55 glade børn der i weekenden var samlet på Davidskolen. Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler afholdte den årlige Gospel-kids Festival, og det gik bestemt ikke stille af sig. Mange af deltagerne kommer igen år efter år for at synge og danse

Se videoen og find ud af, hvad børnene synes det bedste er ved Gospel-kids Festival!

Men Maiken, Emma, Emilie og Laura var alle med på festivalen for første gang. »Det bedste er, når vi skal stå oppe på scenen og synge« fortæller de fire veninder samstemmende. »Og i går var der markedsdag, hvor vi fik slik, hvis vi skød en kanin på næsen,« fortsætter Emma. Hendes tre veninder beroliger dog straks alle dyreelskere med, at kaninen var af træ, og bestemt ikke led overlast.

En af gengangerne var Mads, som i en pause hyggede sig med at spille fodbold. Han kunne fortælle, at det er et udmærket job at være Gospel-kids-målmand. »Men jeg kan nok bedst lide at synge,« siger Mads. »Det kunne være hyggeligt at komme tilbage næste år, sammen med alle mine venner, afslutter han inden han må kaste sig ud i en redning, da bolden igen bevægede sig faretruende tæt på hans mål.

Kristne værdier præger
Gospel er det engelske ord for evangelium, og det kristne budskab spiller en væsentlig rolle i de tekster børnene synger. Og konsulent i DFS, Karen Markussen fortæller, hun håber, at de kristne værdier også må præge arrangementet på andre måder. »Jeg håber sådan, at alle børn må opleve, at de bliver set og hørt, når de kommer til vores arrangementer. Ikke for det de gør, men for det, de er: Unikke mennesker, som hver især er en særlig gave, Gud har givet til verden. Derfor prioriterer vi tid til samvær meget højt. Der skal være tid til at børn og voksne kan være sammen, og der skal være tid til at alle bliver set og hører nogen siger deres navn.«

Festivalen sluttede søndag eftermiddag, da børnene gav koncert for deres søskende, forældre og bedsteforældre.

Carsten Fonsdal Mikkelsen har lavet reportagen fra Gospel-kids Festival 2015 i Aakirkeby, Bornholm. Han har også taget en masse gode billeder som du kan se på dfskreds.dk/bornholm.

Video fra Gospel-kids Festival

Endnu mere Gospel-kids Festival
Gospel-kids Festival på Bornholm var den anden i en række af tre festivaler i 2015. Den første var i København og den tredje finder sted 17.-18. april på Hedemølle Efterskole, Bjerringbro. Her er der plads til 250 sang- og danseglade børn! Læs mere.

dfskreds.dk/bornholm kan du se hvilke sange der blev sunget - hvis du nu selv vil øve dem!

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet