14. Januar 2011

Støttekoncert for ny lejr!

Den kendte jazzmusiker og organist Villy Egmose, Skjern og solosanger Tina Lynderup, Videbæk vil fredag den 21. Januar kl. 19,30 holde nytårskoncert i Fonnesbæk kirke, Ikast.

Solosanger Tina Lynderup og kirkemusiker Willy Egmose har som resultat af længere tids musikalsk samarbejde og erfaring med kirkekoncerter et spændende og nærværende program at byde på, når de kommer til Fonnesbæk Kirke i Ikast d. 21. Januar for at give Nytårskoncert.

Koncertens indhold
Koncert-programmet består overvejende af nyere salmer med forskellig karakter – spændende sig fra moderat rytmiske og viseagtige salmer til traditionel salmemelodi form. Ofte præsenterer de helt dugfriske salmetekster og – melodier. Desuden tilføjer de jævnligt koncerten et klassisk tilsnit med enkelte helt traditionelle kirke-arier.
 
Programmet indeholder en afdeling salmer/sange, som er i tråd med  tiden omkring Hellig tre Konger og Fasten. Der er indlagt fællessalmer og Egmoses uforlignelige piano-forspil dertil er nærmest blevet et kendingsmærke på deres
koncerter.

Støtte koncert for byggeprojekt
Koncerten er en støttekoncert til fordel for nybygningen på Kjelsø-lejren, ved Ans. Tina og Willy lægger derfor også et program til anledningen, der retter sig særligt til Kjelsø-lejrens bagland og vennekreds.
 
De to bevæger sig på den ene side indenfor et planlagt, gennemarbejdet repertoire - det forventelige – og på den anden side en gensidig påvirkning og inspiration i nu’et – det spontane. Dette gør deres koncerter intense og nærværende – og ikke to koncerter er helt ens.
 
Stort set alle salmer og sange ved deres kirkekoncerter er på dansk, og de bliver introduceret af de to udøvere undervejs i dén afslappede stil, de har for vane at benytte. Der er lagt vægt på budskabet og på nærheden til tilhørerne.
 
Alle er hjertelig velkommen til en oplevelse ud over det sædvanlige
 
Billetter kan fortsat reserveres på tilmeld@kjelsoe.dk eller telefon 8696 6423
 

Baggrund for koncerten

Lidt om duoens baggrund
Willy Egmose har været ansat som organist ved Skjern Kirke siden 1968 og sideløbende været aktiv jazzmusiker. Han har gennem mange år som korleder og som komponist til adskillige salmemelodier arbejdet med at lade den traditionelle
kirkemusik og elementer fra jazzmusikken mødes – et arbejde, han er ganske velkendt for. Nogle af Willys melodier er at finde i Koralbogen til Den Danske Salmebog (2003) og Højskolesangbogen (2006).
 
Tina Lynderup er sangsolist, mezzo-sopran, og har været ansat ved Videbæk Kirke som kirkesanger siden 1994. Flere vil have hørt Tinas stemme, hvor hun siden starten af 90’erne hyppigt har medvirket som solosanger ved kirkekoncerter og kirkelige handlinger, samt ved møder i folkekirkelige foreninger, på plejehjem og ved forskellige familiefester. Hun har arbejdet mest med den klassiske kirkemusik og de traditionelle åndelige sange, en stor del med musicals og operettesange – i de senere år også mere med rytmiske salmer.
 
Byggeprojektet - baggrund
Koncerten holdes som støtte for opførsel af en helt ny hovedbygning på Kjelsø-lejren ved Ans. Her har rigtig mange børn og unge fra Midtjylland haft uforglemmelige lejroplevelser. Der opføres en ny hovedbygning med et budget på 8,5 mil. Der er på nuværende tidspunkt ved indsamlinger givet tilsagn på godt 6 mil. Al entreen ved koncerten går ubeskåret til dette spændende nybyggeri.

Nyhedsarkiv

Se alle tidligere nyheder i nyhedsarkivet. 

gå til nyhedsarkivet