Flygtningebørn og Traumer

Dato:
5. oktober 2019
Tidspunkt:
Lørdag d. 5 oktober 2019 kl. 09:45 - 15:30
Sted:
Menighedsfakultetet
Katrinebjergvej 75, 8200 Aarhus N
Seneste tilmelding:
25. september 2019
Pris:
100,- (inkl. frokost og øvrig forplejning)
Målgruppe:
Alle, der møder flygtningebørn i menighedsarbejdet

Download flyer her

Arrangører:

  • Evangelisk Alliance
  • Indre Missions Tværkulturelle arbejde
  • Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler
  • Menighedsfakultetet

Alle flygtningebørn har voldsomme oplevelser med i bagagen. Derfor er kendskab til symptomer en nødvendig kompetence for alle, der møder flygtningebørn i menighedsarbejdet. Evangelisk Alliance, Indre Missions Tværkulturelle Arbejde og Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler inviterer derfor til en konference om flygtningebørn og traumer.

Dagens oplæg vil give et indblik i, hvad flygtninge kommer fra og hvilke erfaringer, de kan have med, særligt med fokus på de oplevelser og eventuelle traumer, som kan præge familien.

Der vil blive undervist i symptomer på traumer, betydning af traumer i familien, samt følgevirkninger af at leve i eksil. Vi vil se på, hvilke praksisudfordringer, som kan opstå i mødet med børn og familier med flygtninge- og indvandrerbaggrund, og hvordan rammen for aktiviteter i mødet med den enkelte og i menigheden derfor kan sættes. For eksempel, hvordan kultur, sprog, adfærd mv. håndteres. Der vil således, med udgangspunkt i aktuelle cases fra deltagerne, inddrages forslag til handlinger og metoder.

Kontaktperson

Steen Møller LaursenLandsleder
Direkte:8227 1207Email:steen@soendagsskoler.dk