Zoom gør det muligt at mødes

Din guide til at holde online klub - på et teknisk niveau, hvor alle ledere kan være med

Corona har forhindret os i mange ting i løbet af 2020 - og det er fortsat ind i 2021. Skoler, arbejdspladser, kirker. Hverken lejr eller klub kunne lade sig gøre. Store og små fællesskaber længes efter at mødes igen. Ledere og børn savner hinanden. Og vi har alle brug for at grine, fjolle og hygge - i fællesskab.

En af de positive ting ved en nedlukning, hvor virussen trykkede på vores samfunds pauseknap, var ny kreativitet og nye måder at være sammen på. I DFS fik de online platforme et stort boost. Vi fik både Klub-Online og Break-Online (og er begge fortsat på YouTube), en række nye videoer og coronavenlige aktiviteter til tid i den danske natur. Men vi savner vist alle fællesskabet i klubberne og børnekirken.

Zoom-klub for begyndere
Derfor vil vi gerne hjælpe alle ledere til at prøve en ny type klub af, mens vi er i nedlukning - nemlig Zoom-klubber. Her er to videoer, hvor Nicolai guider dig igennem programmet Zoom. Du lærer både om at downloade programmet, hvordan de forskellige funktioner i programmet kan bruges, og hvordan du kan lave en online klub for børnene i dit område. Hvis du ikke er en haj til alt det tekniske, så frygt ikke - videoerne er netop lavet til dig. De er lavet på et niveau, hvor alle kan være med, og de er afprøvet på ledere, som ikke troede, at de kunne. Nu kan de - og vi er sikre på, at du også kan være med. Se blot med her:

Trin 1: Lær programmet at kende

Video 1: Her lærer du at installere programmet. Videoen er inddelt i kapitler (se links i beskrivelsen under YouTube-videoen), så det er let at tage det trin for trin.
Video 2: Her lærer du funktionerne i Zoom, og hvordan du holder en klubgang. Videoen er også inddelt i kapitler (links i beskrivelsen).

Trin 2: Fyld indhold på

Her er en liste med aktiviteter fra Legekasse, som du kan bruge i jeres nye online klub! Der kommer flere, som vi er i gang med at lægge ind, fx Copycat, som er rigtig spas : )

Brug dette link eller gå til legekasse.dk > Kategorier > Lege > Online

Gør også brug af alle disse idéer til

Rigtig god fornøjelse!

Har du alligevel brug for teknisk hjælp, så henvend dig til Nicolai - så finder I ud af det!

Zoom-hotline

Vi er ret sikre på, at Nicolais to videoer klæder dig på, så du trygt og enkelt kan holde klub for dine børn eller juniorer.

Men, har du konkrete spørgsmål til det tekniske, så er du mere end velkommen til at henvende dig på nicolai@soendagsskoler.dk

Gratis møder?

Nicolai udtaler:
Zoom tilbyder at holde et møde gratis i 40 minutter. Men her under corona har jeg selv oplevet at kunne holde møder i længere tid, blandt andet op til 2 timer, uden at skulle betale for det. 

Vær derfor opmærksom når der er gået 40 minutter om mødet slutter, eller om det kan fortsætte.

I tilfælde af at mødet lukker ned, kan du blot trykke på linket igen, så starter mødet forfra med 40 minutter på timeren igen.