Dagsarrangementer

Bibeltimer
Da sommerlejrmaterialet gemmes til 2021 har vi udarbejdet nogle alternative forslag til bibeltimeoplæg.

Her kommer nogle forslag til, hvordan I kan lave et arrangement - enten en dag eller over flere dage hvor børnene sover hjemme. Arrangementerne kan holdes i/ved jeres lejrbygning eller lokalt ved fx en kirke eller et missionshus.
Forslaget indeholder tankter og råd til gennemførsel, aktivitetsforslag, oplæg til bibeltimer samt forslag til program. Det er vigtigt, at I hele tiden har de gældende retningslinjer in mente, selvom vi forsøger at opdatere så godt som muligt.

Sæt jer først og fremmest ind i retningslinjerne

Generelle tanker og råd

Toilet
Vil I lave det lokalt, skal I være opmærksomme på, at I skal være et sted, hvor det er muligt at komme på toilet og få vasket hænder. Der skal gøres rent i løbet af dagen.

Mad
Det er bedst, hvis børnene har madpakker med, da tætte madkøer, berøring af de samme skeer m.v. bør undgås. Hvis I serverer, kan maden enten være portionsanrettet eller blive skænket op af de samme personer til alle. Her skal I huske at holde afstand i en evt. madkø samt ikke stikke hovedet helt ned i maden.

De skal også have deres egen drikkedunk med, som kan fyldes under vandhanen.

Slikbod
Overvej, om I behøver en slikbod på jeres dag. Husk at sætte hygiejnen højt, hvis I vil have det. Lad evt. slikboden bestå af lukkede slikposer eller slik, I har pakket på forhånd.

Gør det også klart, at man ikke deler slik med hinanden.

Aktiviteter
I valget af aktiviteter skal I tænke, om der kan holdes afstand og god hygiejne. Vi har samlet en liste over forskellige aktiviteter der kan lave uden kontakt. Se dem her. 

Ved kreative aktiviteter skal I tænke på, at sakse m.v. ikke deles mellem for mange personer. Dette kan løses på flere måder:

  • Lav en liste over de ting deltagerne skal bruge på dagen, som de skal have med hjemmefra, fx penalhus og saks.
  • Hvis I udleverer noget, så pak en pose til deltagerne, og skriv deres navn på og lad dem holde styr på den.
  • De kan godt låne fx en saks af jer, så skal den bare sprittes af først og puttes i en kasse efter endt brug og derefter sprittes af igen, før en ny kan bruge den.

Inde/ude
Vær ude så meget som muligt. Har I indendørsfaciliteter, som gør det muligt at holde tilpas afstand, så kan I dog godt bruge dem.
Ved brug af indeområder skal der dog gøres grundigt rent efter jer - og før et nyt hold børn/juniorer indtager bygningen.

Fritid
Når I planlægger jeres program, så tænk på, at der ikke skal være for meget ”fritid”. Fritiden er der hvor børnene vil have størst mulighed og tendens til at komme tæt på hinanden uden opsyn.

Hav evt. kontrolleret fritid, hvor børnene får at vide, hvor de skal være henne den tid under opsyn - fx i små, på forhånd aftalte grupper.

Afstand ved sange
Sang er ofte en del af en lejrdag. Husk derfor på at der er højereafstandkrav ved sang. Overvej derfor også om i skal synge samt hvornår det er muligt. Tænk specielt også over om i skal synge til bordet eller ej. 

Tænk også over sangblade, hvis I synger. Lad hvert barn have sit personlige blad, som andre ikke får.

Dagsprogram

Vi har udarbejdet nogle forslag til hvordan et dagsprogram kunne se ud - bibeltimer. Disse kan du finde her.